28 / 03 / 2024

Konya'nın 21 mahallesi için yeni imar planı revizyonu!

Konya'nın 21 mahallesi için yeni imar planı revizyonu!

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçedeki mühendis, mimar ve müteahhitlerle bir araya geldi. 



Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçede bulunan mühendis, mimar ve müteahhitlerle bir istişare toplantısı düzenledi. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sofrası’nda düzenlenen toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir'de yapılacak her türlü hizmette, projede ve yatırımda; herkesin fikrini alarak, onların fikirlerine kulak vererek çalışmalar yaptıklarını ve bu kapsamda da zaman zaman farklı meslek gruplarıyla bu tür istişare toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Akkaya, inşaat ve tekstil sektörünün Türkiye’de önemli bir sektör olduğu hakkında konuştu. Konya ilçelerinde imar yönünden en düzenli yapılaşmanın Akşehir’de olduğunu söyleyen Başkan Akkaya, “Şu anda 21 tane merkez mahallemizde ve Doğrugöz Mahallemizde 3 bin 253 hektarlık bir alanda yeni imar planı revizyonu yapıldı. Adsız Mahallemizin de imar planı revizyon çalışması devam etmektedir. 18 uygulaması konusunda ise 10.5 milyon metrekarelik bir alanda 18 uygulaması yapılması lazım olan bir alan var. Bu alanın; gelişme konut alanı 7 milyon metrekare, diğer alanlar ise 3,5 milyon metrekaredir. Ayrıca şu anda 1 milyon 800 bin metrekarelik bir alanda 18 uygulaması devam etmedir. Yaklaşık 3 ay içerisinde 1 milyon 800 bin metrekarelik bir alandaki imar çalışması bitmiş olacak” diye konuştu.

Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından Akşehir Belediyesi Şehir Plancısı Murat Ferit Altun tarafından Akşehir 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tanıtımı, Akşehir Belediyesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi Kadir Caran tarafından da Akşehir 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre yapılacak 18 uygulamalarının tanıtımı yapıldı.

Toplantı; katılımcılarla yapılan karşılıklı istişare ile sonlandı. Toplantıya, Başkan Akkaya, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili, Yapı Kontrol Müdürü Mehmet Tunçez, mühendisler, mimarlar, müteahhitler, belediye imar Komisyonu üyeleri ve Akşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Personeli katılım gösterdi.
 


Geri Dön