29 / 03 / 2024

Konya'nın çehresi yatırımlarla değişiyor!

Konya'nın çehresi yatırımlarla değişiyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ereğli ve Halkapınar’da hayata geçirilen yatırımları inceledi.



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ereğli ve Halkapınar’da yatırımları ve projeleri denetleyerek vatandaşlarla bir araya geldi. Konya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Altay, ilçe programı kapsamında ilk önce Halkapınar’da esnaf ziyareti yaptı, vatandaşlarla buluştu.

İLÇELERE YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar ile birlikte ilçe sakinleriyle bir araya gelen Başkan Altay, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçelerdeki değişimden bahsederek, “Büyükşehir Belediyemizin ilçe belediyelerimizle birlikte ne kadar çok iş yaptığını en iyi sizler fark ediyorsunuz. Çünkü ilçelerimizde önemli değişiklikler oldu ve milyonlarca liralık yatırımlar gerçekleştirildi. Bir kısmı merkezi hükümetten gelen paylarla, bir kısmı da Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın ürettiği kaynaklarla yapıldı. Bugüne kadar Halkapınar’a 25 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirildi. Daha yapacağımız çok iş var” diye konuştu.

YENİ DÖNEMDE İLÇELERİMİZİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK HİZMETLER YAPACAĞIZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mart ayında yapılacak Yerel Yönetimler Seçimlerinin önemli olduğunu dile getirerek “Bir yerde eğer bir kalkınma varsa bu uyumun neticesidir. Ne zaman sandığı vatandaşın önüne koysak vatandaşımız gereğini yaptı. Bizler de sizlere layık olabilmek için gece gündüz demeden, haftanın yedi günü, 24 saat çalışıyoruz. İnşallah gelecek çok daha güzel olacak. Bu dönem altyapı hizmetlerinin tamamlandığı bir dönem oldu. Şimdi de ilçelerimizin çehresini değiştirecek önemli hizmetleri de hep birlikte yaparız” diye konuştu.

EREĞLİ’YE 140 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILDI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Halkapınar ziyaretinin ardından Ereğli’ye geçti. Burada Büyükşehir Belediyesi Ereğli Aile Sanat ve Eğitim Merkezi’nin (ASEM) dönem açılışına kda katılım gösteren Başkan Altay, daha sonra ilçe esnaflarını ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak son 5 yılda Ereğli’ye 140 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Altay, şöyle konuştu: “Bu rakamın büyük bir kısmı altyapı ile ilgili. Kanalizasyon ve su ile ilgili önemli projeler hayata geçirildi. Yollar, prestij caddeler yapıldı. İçinde yüzme havuzu, sauna ve dersliklerin olduğu KOMEK ve ASEM binalarımızı yaptık. Bununla birlikte Rüstem Paşa gibi çok önemli restorasyon çalışmaları da yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülüyor. Ama daha yapacak çok işimiz var. Ereğli’ye hizmet etmek için çalışıyoruz. Konya’nın bu başarısında birlik ve uyum içinde çalışmak çok önemli bir etken. Konya bu manada şanslı bir şehir ve Büyükşehir ile ilçe belediyeleriyle birlikte hizmet üretme yeteneğimiz var.”
 


Geri Dön