19 / 04 / 2024

Konya'nın her ilçesine prestij cadde geliyor!

Konya'nın her ilçesine prestij cadde geliyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tüm ilçe merkezlerinde birer prestij cadde yapımını başlattıklarını belirterek, 28 ilçe merkezindeki yollar için yapılan ihale tutarının 160 milyon lira olduğunu söyledi.




Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe yatırımlarını başlatarak ilçe sakinleriyle buluştuğu İlçe Meclisi programlarına Altınekin, Sarayönü ve Kadınhanı’nda devam etti.

AK Parti Konya Milletvekili Adayları Hüsniye Erdoğan, Muhammed Uğur Kaleli, Hacı Ahmet Özdemir, Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Kadınhanı Belediye Başkanı Memet Nuri Ödük, Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ Genel Müdürlüğü yöneticileri, Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı programlarda Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ve ilçe yatırımlar değerlendirilerek talepler alındı.


BAŞBAKAN ŞEHRİ OLMAK ÖNEMLİ


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun şehri olan Konya’nın özel bir misyonu bulunduğunu belirten Başkan Akyürek, “Konya’da doğmuş, büyümüş, Konya’nın değerlerini temsil eden bir başbakan Türkiye’yi yönetiyor. Bu Konya için tarihi bir fırsat. Şehrin her yerinde dört bir koldan yatırımlar devam ediyor. Konya, Başbakan şehri olmanın faydalarını görüyor” dedi.


KÖY YOLLARI İÇİN 100 MİLYON LİRA


Yeni Büyükşehir Yasası çerçevesinde ilçeleri ziyaret ederek 1 yıllık değerlendirme yaptıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Konya’mızdaki yeni mahalle olan 584 köyün tamamına 5 yıl içinde birer mahalle parkını, mahalle konağını, yangın söndürme tankerini kazandıracağız. Büyükşehir sorumluluğunda olan, mahalleyi ilçe merkezine bağlayan yolların asfaltını yapacağız. Yeni mahalle olan 168 beldemizin tamamıyla ilgili 2016 sonuna kadar kanalizasyon ve su çalışmaları tamamlanacak. Büyükşehir sorumluluğunda 4 bin kilometre yol var. Bunu 2017 sonuna kadar tamamlayacağız. Şu ana kadar köy yolları için 60 milyon liralık ihale yapılmıştı, bunu 100 milyona çıkarıyoruz” diye konuştu.


TÜM İLÇELERE PRESTİJ CADDE KAZANDIRILIYOR


Tüm ilçe merkezlerine birer prestij cadde yapımını başlattıklarını, gittikleri her ilçede yol çalışması başlattıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, 28 ilçe merkezindeki yollar için yapılan ihale tutarının 160 milyon lira olduğunu dile getirdi.


İlçe merkezlerinin tamamına en az bir kültür merkezi, şehir konağı spor salonu gibi sözler verdiklerini hatırlatan Başkan Akyürek, “20 ilçemizin projeleri tamamlandı, 8 ilçemizin ihalesi yapıldı, çalışma başladı. Beldelerimizde de su ve kanalizasyon tamamlandıktan sonra olmayana düğün salonu veya spor salonu gibi yatırımları kazandıracağız” dedi.


Programlara katılan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Konya merkezde çok önemli yatırımların hayata geçirildiğini, 1 yıl önce yürürlüğe giren Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında ilçelere de güzel yatırımlar yapılmaya başlandığını söyledi. Altay, Büyükşehir’in yatırımları ile Konya merkezdeki gelişmişliğin ilçelere de yansıyacağını vurguladı.


Gittiği ilçelerde büyük bir ilgi ve coşkuyla karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve beraberindeki heyet, Altınekin, Sarayönü ve Kadınhanı’nda da ana cadde düzenleme çalışmalarını başlattılar.



Konya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön