26 / 04 / 2024

Konya'nın Kulu Belediyesi'nde gayrimenkul fiyatları tartışması!

Konya'nın Kulu Belediyesi'nde gayrimenkul fiyatları tartışması!

90 bin metrekare arazi için ihaleye çıkan Konya'nın Kulu Belediyesi, arazileri TL cinsinden satacak olmasına karşın fiyatları Avro cinsinden hesapladı. Köylü tepki gösterince ihale ertelendi.



Konya’nın Kulu ilçesinde belediye tarafından satılacak arazi fiyatlarının Avro üzerinden hesaplanmasına köylüller tepki gösterince ihale ertelendi. -

Cumhuriyet'ten Gamze Bal'ın haberine göre; Belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamda bulunan Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, “Kulu’daki bütün köy ve mahallelerimizde yapılan tek katlı bir evin bile en düşük maliyeti 50 bin Avro (450 bin TL) civarında. İki katlı evler 90 bin ila 100 bin Avro (800-900 bin TL) arasında. Hal böyle iken belediyemizin arsalarının 68 bin-120 bin TL arasında satılması çok da yüksek bir fiyat değil” diye konuştu. 

Fakat köylüler bu duruma sert tepki gösterince Ünver, heyetle birlikte Yeşilyurt’a gitti ve toplantı yaptı. Ardından söz konusu ihalenin iptal edildiği, ancak fiyatların revize edilip yeniden ihaleye çıkılacağı açıklandı.

Konya nın Kulu Belediyesi nde gayrimenkul fiyatları tartışması!

‘ÇALIŞANA DA AVRO VERİN’

Köylüye yaptığı konuşmada da yine Avro cinsinden hesaplamalara yer veren Ünver, şunları kaydetti:

“27 yıllık müteahhidim. Bir müteahhit çağırın, tek katlı 180 metrekare bir evin kaça yapılacağını sorun, bakın bakalım ne diyecek? 40 bin Avro’dan aşağı yok.” 

İhale ertelenmeden önce belediyenin sosyal medya hesabını eleştiri yağmuruna tutan köylüler ise şunları söyledi:

“Köylerin arsa ihaleleri ne zamandan beri Avro üzerinden hesaplanmaya başladı”, “Kulu Belediyesi’nde çalışan işçilere de Avro üzerinden maaş bağlayın o zaman”, “O parayla köyümüze tramvay hattı döşeriz”, “Kulu olarak AB’ye girdik de haberimiz mi yok?” 

Diğer yandan Konya Emlakçılar Derneği Başkanı Sedat Altınay, şehirdeki arsa fiyatlarının son yıllarda nasıl değiştiğini  açıkladı. 

Altınay, Konya’da son bir yılda arsa fiyatlarının yüzde 10-20 arttığını belirtti. Bu artışın hem dövize bağlı maliyetlerin artmasından hem de pandemiyle birlikte yükselen talep sebebiyle oluştuğunu belirten Altınay, “Yeşilyurtluların bir kısmı Avrupa’da yaşıyor. Onlara örnek teşkil etsin diye Avro üzerinden hesaplanmış olabilir” dedi.

Bu illerde arsası olanlar yaşadı!


Geri Dön