19 / 04 / 2024

İBB ve Esenler Belediyesi arasında gayrimenkul satışı tartışması!

İBB ve Esenler Belediyesi arasında gayrimenkul satışı tartışması!

İBB ve Esenler Belediyesi arasında halk ekmek tartışmasının ardından gayrimenkul satışı krizi başladı. İBB AK Parti Grup Başkanvekili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı konuya ilişkin konuştu.



İBB AK Parti Grup Başkanvekili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, İstanbul'daki halk ekmek tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; İBB AK Parti Grup Başkanvekili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İstanbul'daki halk ekmek büfeleri tartışmasına ilişkin  "Halk ekmek ile İBB'ye 117 büfenin süresinin uzatılması için teklif geldi. BU uzatıldı. Daha sonra CHP Grubu tarafından 142 büfenin açılması talebi geldi, bu da oybirliğiyle kararlaştırıldı. Gelen hiçbir talep reddedilmemiştir, şu anda İBB 142 büfeyi de açamamıştır. Bu büfelerle ilgili iki ilçede görüntü yaşandı; Üsküdar ve Ümraniye. Bir ilçenin imar düzenlemesinden ilçe belediyesi sorumludur. Büfe koyacakken, ilçe belediyesine sormadan kaldırımın ortasına büfe koyarsan, ilçe belediyesi itiraz edebilir. İBB Meclisi'nde bir tane projenin engellendiği ispatlanamaz" açıklamasında bulundu. 

İBB ve Esenler Belediyesi arasında gayrimenkul satışı tartışması!

Tevfik Göksu'nun açıklamalarından sonra İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, "Bu cümlelerin tamamı yalan" diye söze başladı. Subaşı, "12 Mart 2020'de halk ekmek kararı geldi. Arkadaşlar 'Nerelere konulacak listeyle bize gönderin' diye iade ettiler. Tekrar kasımda gönderiyoruz. Sonra kabul ettiler" diye konuştu. 

Doğan Subaşı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kasımda geldiğinde onaylanmak zorunda kaldı. Biz yerleri tespit ederek gönderdik. Bahane nerede konulacağı. Meclis karar almış, AK Partili belediye 'Buraya koyamazsın' diyor. Özellikle Ümraniye'de oldu. Esenler'de problem olmadığına göre, bir problem olacaksa orada olurdu dedim. Bu sorunu sadece Ümraniye'nin sorunu olarak gördüm.

Engelleme yok diyorlar. Belediye gelirleri; bir merkezi idareden gelen gelirler, iki belediyenin gayrimenkul satışları. Bizden önce 3,5-4 milyar gelir vardı şimdi 150 milyon. 20'de 1'i. Gayrimenkul sattırmıyorlar. Sattırmayınca idarenin gelir içindeki payı yükseliyor.

AK Parti, ekonomik olarak dar boğaza sokalım, iş yapamaz hale gelsin, halk da iş yapıyor olarak görsün. Kredilere izin vermiyorlar."

İBB ve Esenler Belediyesi arasında gayrimenkul satışı tartışması!

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise, Doğan Subaşı'nın sözlerini "Geçmiş dönem, bir tane gayrimenkul satışına onay verdiniz mi? Onay verilen gayrimenkul satışı sayısı 423. Geçmiş dönemde CHP grubunun bir tane gayrimenkul satışına evet dediğini hatırlamıyorum. Şu ana kadar proje bazlı getirdiğini onaydan geçmeyen bir tane krediniz var mı?" şeklinde yanıtladı. 

Esenler Belediyesi'nde ihalesiz ve bedelsiz tesis devri tartışması!


Geri Dön