28 / 03 / 2024

Suudilere konut satışı Ekim ve Aralık arasında yüzde 64 azaldı!

Suudilere konut satışı Ekim ve Aralık arasında yüzde 64 azaldı!

Suudi yönetimi, Türk boykotunu sürdürüyor. Boykot, gayrimenkul sektörünü de etkiledi. Suudilere konut satışı Ekim ve Aralık arasında yüzde 64 azaldı...



Türkiye'nin Suudi Arabistan'a ihracatı sıfıra yaklaşırken, Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye ihracatında azalış yerine artış kaydedildi. Suudiler Katar'a boykotu kaldırdı fakat Türkiye adına yeni bir gelişme yaşanmadı. 

Ankara, son dönemde Arap ülkeleriyle ilişkilerinde yeni bir sayfa açmak istediğini en yetkili ağızlardan açıklıyor. Sözcü'den Emre Deveci'nin haberine göre; Suudi Arabistan Türk mallarına boykotu sürdürüp Türkiye’den ithalatı giderek sıfır noktasına yaklaştırırken, Türkiye’nin bu ülkeden mal alımlarını çoğaltması ön plana çıktı. 

Suudilere konut satışı Ekim ve Aralık arasında yüzde 64 azaldı!

Ekim ve Aralık ayları arasında yüzde 64 düşüş

Suudilerden yumuşama öngörülürken, Şubat ayıdna boykotun sertleştiği görüldü.

Şubat 2021’de Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 93 gerileme ile 21 milyon dolara kadar düştü.

Suudi yönetimi, Türk mallarının ülkeye girişini engellemek dışında, Suudi vatandaşların Türkiye’de konut başta olmak üzere gayrimenkul alımlarını da azaltmaları için çalışıyor. 

Nitekim boykotun başladığı Ekim'den Aralık sonuna kadar Suudilere yapılan konut satışı, geçen yıla göre yüzde 64 geriledi ve 536’dan 192’ye düştü.

Yabancıya 50 bin adet konut satışı hedefi!

Türkiye'den konut alan yabancılar hangi kriterlere dikkat ediyor?


Geri Dön