29 / 03 / 2024

suudi vatandaşlar türkiye konut

suudi vatandaşlar türkiye konut

Suudi yönetimi, Türk boykotunu sürdürüyor. Boykot, gayrimenkul sektörünü de etkiledi. Suudilere konut satışı Ekim ve Aralık arasında yüzde 64 azaldı...

Türkiye'de oturma izinli yabancı sayısı yüzde 657 arttı! Yabancı ülke vatandaşları Türkiye'ye yerleşiyor!

Türkiye'de oturma izinli yabancı sayısı 2005'ten bu güne yüzde 657 arttı. İşte ayrıntılar...

Yabancılar Türkiye'ye konut almak için geliyor!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

Rusların gayrimenkulde tercihi Türkiye!

Rus vatandaşlar Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarını artırdı. Türkiye'de Rus vatandaşların gayrimenkul yatırımları geçen seneye göre yüzde 60 yükseldi.

En çok hangi ülke vatandaşları Türkiye'den konut alıyor?

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre; 2021'in ilk 10 ayında yabancılara yapılan konut satışı 10 ayda 2020 senesinin tümünü geride bıraktı. Bu sene içerisinde En çok İran vatandaşı Türkiye'den konut aldı. 

Rusların Türkiye'deki konutlara ilgisi arttı!

Dolar ve Euro’nun TL karşısında değerlenmesini fırsata çeviren Rusya vatandaşları, Türkiye’den konut alımını hızlandırdı. 2019 yılından bu yana Rusya vatandaşlarının Türkiye’de satın aldıkları konutların ortalama fiyatı 340 bin Euro'ya ulaştı.  

Suriye vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul alabilecek mi?

Alemdağ Merkez Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Yatırım Uzmanı İsa Demir, ülkemizde taşınmaz edinebilecekler arasında Suriye vatandaşlarının yer almadığını belirterek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Rusya konut yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Koronavirüs salgınının geride kaldığı 8 ayda Rus vatandaşlar Türkiye'de konut yatırımından vazgeçmiyor. Rusya Türkiye'de konut yatırımı yapan ilk 3 ülke arasında yer alıyor. 

Yabancılar Türkiye'den hangi gayrimenkulleri alıyor?

Çinli yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor. Şimdi de gözleri gayrimenkule çevrildi. Peki yabancılar Türkiye'den hangi gayrimenkulleri alıyor? Türkiye'ye en çok talep hangi ülkelerden geliyor?

Türkiye'den konut alan yabancılar hangi kriterlere dikkat ediyor?

Konut alırken Iraklı ‘fiyata’, Arap ‘görünümü’ İngiliz ‘konuma’ dikkat ediyor. 10 yatırımcıdan 7’si yeni yatırıma sıcak bakıyor. Peki en çok hangi ülke vatandaşları Türkiye'de gayrimenkul yatırımını tercih ediyor? İşte GİGDER'in yabancıya gayrimenkul satışına ilişkin araştırma verileri...

Yabancılar 2020'de Türkiye'den 47 bin 369 gayrimenkul aldı!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre yabancı vatandaşlar Türkiye'de 47 bin 369 adet gayrimenkul yatırımı gerçekleştirdi. Bu yatırımlar 2019'a oranla yüzde 0,6 azaldı. 

Suudi Arabistanlı vatandaşlara Türkiye'deki evlerini satın uyarısı!

Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Türkiye’den ev alan Suudi vatandaşlarını engellemek için çalışıyor. Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, Türkiye'den ev alan Suudi vatandaşlarının evlerini satmalarını talep etti.  

Iraklılar Türkiye'den konut almaktan vazgeçmiyor!

TÜİK 2019 Ağustos Konut Satış İstatistikleri'ne göre, Irak vatandaşları Türkiye'den 675 adet konut satın aldı. Irak'ı 469 konut ile İran, 212 konut ile Rusya Federasyonu, 159 konut ile Kuveyt ve 149 konut ile Almanya takip etti...

Türkiye'den en çok konut alan ülkeler hangileri?

Türkiye'den yabancıların konut alma sayıları geçtiğimiz döneme göre büyük bir yükseliş kaydetti. Türkiye'den en çok konut alan ülkeler hangileri? Hangi ülkenin vatandaşları Türkiye'den konut almayı tercih ediyor? 

suudi vatandaşlar türkiye konut Haberi

suudi vatandaşlar türkiye konut

Türkiye'nin Suudi Arabistan'a ihracatı sıfıra yaklaşırken, Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye ihracatında azalış yerine artış kaydedildi. Suudiler Katar'a boykotu kaldırdı fakat Türkiye adına yeni bir gelişme yaşanmadı. 

Ankara, son dönemde Arap ülkeleriyle ilişkilerinde yeni bir sayfa açmak istediğini en yetkili ağızlardan açıklıyor. Sözcü'den Emre Deveci'nin haberine göre; Suudi Arabistan Türk mallarına boykotu sürdürüp Türkiye’den ithalatı giderek sıfır noktasına yaklaştırırken, Türkiye’nin bu ülkeden mal alımlarını çoğaltması ön plana çıktı. 

Ekim ve Aralık ayları arasında yüzde 64 düşüş

Suudilerden yumuşama öngörülürken, Şubat ayıdna boykotun sertleştiği görüldü.

Şubat 2021’de Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 93 gerileme ile 21 milyon dolara kadar düştü.

Suudi yönetimi, Türk mallarının ülkeye girişini engellemek dışında, Suudi vatandaşların Türkiye’de konut başta olmak üzere gayrimenkul alımlarını da azaltmaları için...