16 / 04 / 2024

Körfez İlimtepe'ye su deposu ile isale hattı inşa ediliyor!

Körfez İlimtepe'ye su deposu ile isale hattı inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Körfez ilçesine bağlı İlimtepe bölgesinin bol ve düzenli içmesuyu ihtiyacını karşılamak için 2000 m3 kapasiteli içmesuyu deposu ile toplam 4 km uzunluğunda isale hattı inşa ediyor



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Körfez ilçesine bağlı İlimtepe bölgesinin bol ve düzenli içmesuyu ihtiyacını karşılamak için 2000 m3 kapasiteli içmesuyu deposu ile toplam 4 km uzunluğunda isale hattı inşa ediyor. 

Körfez İlimtepe de ağırlıklı olarak Körfez Belediyesi toplu konutları ile 17 Ağustos deprem felaketi sonrası yapılan kalıcı konutlar bulunuyor. İSU Genel Müdürlüğü, bu yüksek kotlarda yer alan konutlarda oturan onbinlerce insanın içmesuyu ihtiyacı için 2 adet içmesuyu deposu ile hizmet veriyor. Ancak, yerleşim alanlarının artması ile birlikte özellikle deprem kalıcı konut bölgesindeki depoda basınç nedeniyle sıkıntılar yaşamyordu. Bunun üzerine "Körfez İlimtepe Deposundan Kalıcı Konut Mevkiinde Yapılacak Depoya İçmesuyu Temini İnşaatı" projesini hazırlayan İSU Genel Müdürlüğü, çalışmalara bir süre önce başladı. Bölgenin üst kesimlerinin bol ve düzenli içmesuyu ihtiyacı yam sıra basınç sorunlarını da çözecek olan 2000 m3 kapasiteli yeni depo, 17 Ağustos deprem kalıcı konutlarının üst kısmında yer alan mevcut 300 m3 kapasiteli depo yanında inşa ediliyor. Temel kazısı tamamlanan deponun betonarme çalışmaları sürüyor. 


Günboyu


Geri Dön