29 / 03 / 2024

Körfez İlimtepe

Körfez İlimtepe

Kocaeli Körfez Belediyesi'nin Şubat ayı meclisi oldukça hareketli geçti. Meclis'te konuşan başkan İsmail Baran, TOKİ'nin İlimtepe'de 130 bin nüfuslu şehir inşa edeceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Körfez İlimtepe'ye su deposu ile isale hattı inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Körfez ilçesine bağlı İlimtepe bölgesinin bol ve düzenli içmesuyu ihtiyacını karşılamak için 2000 m3 kapasiteli içmesuyu deposu ile toplam 4 km uzunluğunda isale hattı inşa ediyor

Kocaeli Körfez'de konut imarlı 3 arsa satılıyor! Arsa alıp yatırım yapmak isteyenler dikkat!

Kocaeli Körfez Belediyesi, Kocaeli ili, Körfez ilçesi, İlimtepe Mahallesi'nde yer alan 3 adet arsayı satıyor. Peki Kocaeli Körfez'de yer alan arsaların metrekareleri ve fiyatları ne kadar? 

Kocaeli Körfez'de 180 bin TL'den başlayan fiyatlarla 3+1 ev sahibi olma fırsatı! Ev alacaklar dikkat! 

Körfez Belediye Başkanlığı, Kocaeli ili, Körfez ilçesi, İlimtepe Mahallesi'nde yer alan 7 adet konutu  180 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

Körfez İlimtepe Millet Bahçesi ihalesi 27 Ekim'de!

Körfez'de hayata geçirilecek olan Körfez İlimtepe  Millet Bahçesi için ihale tarihi 27 Ekim olarak belirlendi. 

Körfez'de orman içine yapılan kulübeler yıkılıyor!

Körfez'de orman içerisinde yapılan kulübeler yıkılmaya başladı. Körfez Belediyesi, İlimtepe Mahallesi'nde dere yatağı kenarlarına ve ormanlık alan içine kurulan kulübeleri yıkmaya başladı.

Kocaeli Körfez İlimtepe'de yürütülen yol çalışması TBMM'de!

Kocaeli Körfez İlimtepe'de yürütülen yol çalışmasına ve çıkan hafriyatın satışıyla ilgili iddialar meclis gündemine taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Körfez Belediyesi, TOKİ ile 200 dönümlük arazi için anlaştı!

Körfez Belediyesi, İlimtepe'yi ekonomik yönden canlandıracak olan 200 dönümlük arazi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile anlaştı.

Körfez Belediyesi'nden 1.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Körfez Belediye Başkanlığı, Körfez İlimtepe'de bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 1 milyon 858 bin 200 TL olarak belirlendi.

Körfez köyleri grup yolu ihalesi yapıldı!

Kocaeli Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Körfez ilçesi Sevindikli, Şemsettin, Demirciler köyleri grup yolu yapım ihalesi yapıldı. Sevindikli, Şemsettin, Demirciler köyleri grup yolu, yapılacak çalışmayla İlimtepe yoluna bağlanacak.

Körfez İlimtepe hastane projesi iptal mi oldu?

Körfez İlimtepe hastane projesi iptal mi oldu? Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Lütfü Türkkan’ın soru önergesini yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu, Körfez İlimtepe’nin hastane yapımına uygun görülmediğini söyledi.

Körfez Belediyesi, 3.1 milyon TL'ye akaryakıt ve LPG istasyonu alanı satıyor!

Kocaeli Körfez Belediyesi, İlimtepe Mahallesi'nde 3 bin 97 metrekare alan üzerindeki akaryakıt ve LPG istasyon alanını 3 milyon 174 bin 425 TL'den satışa çıkardı. İşte ihalenin gerçekleşeceği tarih ve adres...

Körfez İlimtepe Caddesi asfaltlandı!

Kocaeli'de zamanla yıpranan yol zemini elden geçirilerek yenileniyor. Yol yenileme çalışması kapsamında Körfez’de uygulama yapan Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri İlimtepe Caddesi’nde asfaltlama işi yaptı.

Gebze-Körfez ilçeleri arasındaki yol çalışmalarına 20 Mayıs'tan itibaren ara veriliyor!

Gebze ile Körfez ilçeleri arasındaki Ankara yönünün, viyadüklerin üstyapı izolasyon çalışmaları nedeniyle 5 Mayıs'ta trafiğe kapatılması ile yaşanan trafik çilesi nedeniyle çalışmalara 20 Mayıs'tan itibaren ara verileceğini açıklandı...

Erdinç Varlıbaş: Projeye Avrupa ve Körfez ülkelerinden talep var!

Varyap Meridian ve Metropol İstanbul gibi projeleriyle bilinen Varyap, İstanbul'dan sonra yönünü tatil beldelerine çevirdi. Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş projeye Avrupa ve Körfez ülkelerinden talep olduğunu söyledi.

Körfez İlimtepe Haberi

Körfez İlimtepe

Çöp fabrikası kurulmak istenen Körfez İlimtepe Mahallesi'ne şimdi de TOKİ'nin konut yapmayı planladığı ortaya çıktı. Meclis toplantısının en tartışmalı gündem maddelerinden biri İlimtepe'de belediyeye ait yaklaşık 130 dönümlük alanın TOKİ'ye trampa usulü ile verilmesi oldu. CHP ve MHP'li meclis üyelerinin muhalefet ettiği maddeyi savunan belediye başkanı İsmail Baran, "TOKİ, İlimtepe'ye çok önemli yatırımlar yapacak ve bölge canlanacak. İlimtepe bölgesi için 130 bin nüfuslu oturum düşünülüyor. TOKİ, buraya çok kapsamlı sağlık tesisleri, okul ve sosyal alanlar da yapacak. Bu nedenle arsaları verip, değerine göre karşılığını alarak, yatırımın önünü açacağız. Görüşmelerle, bizim arsaların değeri ve onların vereceklerinin değeri karşılaştırılacak" ifadelerini kullandı. 


MUHALEFETTEN ÇÖP İTİRAZI


Bu maddeyi eleştiren CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, konunun net olmadığını ve komisyonda tartışıldıktan sonra görüşülmesini talep etti....