23 / 04 / 2024

Sunsetpark Caddebostan çevre dostu yeşil bina olarak inşa ediliyor!

Sunsetpark Caddebostan çevre dostu yeşil bina olarak inşa ediliyor!

İstanbul'a yeşil kentsel yenileme projesi Kentpark Gayrimenkul-Akfen Yapı Ortaklığı'nda gerçekleştirilen Sunsetpark Caddebostan projesi çevre dostu yeşil bina kriterlerine göre inşa ediliyor. Sunsetpark Caddebostan, 2015'te kapılarını açacak



Proje, yeşil kentsel yenileme projesi olarak ön plana çıkıyor. Temmuz 2015'te kapılarını açacak olan Sunsetpark Caddebostan projesinin, çevre dostu bina özellikleri LEED sertifikası ile uluslararası alanda tescil ettiriliyor. Altensis firmasının danışmanlığında yürütülen yeşil bina sürecinin ardından, Sunsetpark Caddebostan'da ev sahibi olanlar ve yaşayanlar daha düşük enerji faturalarına sahip olacaklar. 


Kentpark Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıyıcı, proje yönelik şu bilgileri verdi: "Yaşam konusunda risk arz eden binanın yıkılarak yerine yenisinin yapılması olarak tarif edebileceğimiz kentsel yenileme alanında İstanbul'da büyük bir potansiyel ve gereklüik olduğu ortada. Kentsel yenileme kapsamında deprem, sel benzeri felaketlere karşı tehdit arz eden binaların yerini daha sağlam binalar alıyor. Ancak biz sadece sağlam bina yapmakla, sadece güvenlik ve sosyal açıdan standartları yükseltmekle yetinil memesi gerektiğini düşünüyoruz. 


İstanbul özelinde hareketlenen kentsel yenilemenin aynı zamanda ülke ekonomisi için bir fırsatı da bünyesinde barındırdığına inanıyoruz. O da enerji faturalarının düşürülmesi yönünde. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın faiz desteği vermeyi planladığı yeşil kentsel yenileme projelerinin artması halinde daha az enerji ve su sarfiyatı, daha az cari açık ve bu ülkede yaşayan herkes için daha konforlu bir yaşam söz konusu olacak. Özetle 20 yıl sonra yenilenen İstanbul'un sadece pırıl pırıl olması değil, verimli bir İstanbul olmasına da önem vermeliyiz." 


Dünya


Geri Dön