25 / 04 / 2024

Körfez sermayesi 1 Kasım'da çıkacak siyasi istikrara odaklandı!

Körfez sermayesi 1 Kasım'da çıkacak siyasi istikrara odaklandı!

AK Parti’nin tek başına iktidarda olduğu dönemde Türkiye’yi güvenli liman olarak gören Körfez sermayesi 1 Kasım’da çıkacak siyasi istikrara odaklandı.



Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum’un himayesinde düzenlenen Yatırım Kongresi’nin Türkiye’deki tek yetkili firması LMG Global DWC Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan İlgar, Körfez sermayesinin Türkiye’de siyasi istikrara odaklandığını belirterek “Oldukça durağan bir döneme girildi. Körfez sermayesi 1 Kasım’a kilitlendi” dedi.


İSTİKRAR OLURSA GELİRLER


Büyük yatırımcı grupların daha stabil noktaları tercih ettiğini belirten İlgar, bu dönemde özellikle ABD’nin revaçta olduğunu söyledi. Arap sermayesinin Türkiye’de yeni yatırımlar için aşağı yukarı bir yıl bekleyeceğini savunan İlgar, Türk gayrimenkul sektörünün dünyadaki pastadan küçük ölçekte faydalandığını dile getirdi. İlgar şunları kaydetti: “Dünya gayrimenkul pazarında bir yılda oluşan pastadan Türkiye binde 4 alıyor. Bir trilyon dolaın 4-5 milyar doları Türkiye’ye geliyor. Bu açıdan baktığımızda kabul edilebilir bir noktada değiliz. Kuzey ülke vatandaşları güneyden güney ülke vatandaşları kuzey bölgelerimize yatırım yapmak istediği halde satışlarımız neredeyse sıfır noktasında. Tabii mütekabiliyet de yeni çıktı, kötümser olmadan çok çalışmamız lazım özellikle tanıtım noktasında.” Gayrimenkulün kısa ve orta vadede Türkiye’nin lokomotif sektörü olmayı sürdürebilmesi için 1 Kasım seçimlerinin çok önemli bir viraj olduğuna da dikkati çeken İlgar  “1 Kasım’da istikrar devam ederse yabancı da gelmeye devam eder” dedi.


Star


Geri Dön