26 / 04 / 2024

Körfez ülkelerinin İstanbul'a ilgisi arttı!

Körfez ülkelerinin İstanbul'a ilgisi arttı!

Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Yönetici Yardımcısı Esra Adıbelli Neşeli, "İstanbul yabancı yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor" dedi.



Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Yönetici Yardımcısı Esra Adıbelli Neşeli, "İstanbul yabancı yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor" dedi. Neşeli, yaptığı açıklamada, konut satışlarını değerlendirirken Türkiye'de son yıllarda önem kazanan ve satış potansiyeli olan yabancı yatırımcıların konut edinim hızını da değerlendirmek gerektiğini belirtti. 


2014'te toplam konut satışları 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2014'te toplam konut satışlarının yüzde 2'ye yakın bir kısmının yabancılara yapıldığını hatırlatan Neşeli, Antalya'dan sonra yabancılara en çok konut satılan ilin yüzde 29'luk satış oranıyla İstanbul olduğu bilgisini verdi. 


Neşeli, İstanbul'da son 5 yıllık süreçte inşa edilen nitelikli konut stokunun oldukça yüksek olduğu Esenyurt, Bahçeşehir, Ispartakule ve Beylikdüzü semtlerindeki marka projelere, özellikle Körfez ülkelerinden gelen yatırımcın yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.Bazı projelerde toplam dairelerin yüzde 25'ine varan oranlarda bu yatırımcılara satıldığını dile getiren Neşeli, sadece bu yatırımcıların taleplerine yönelik şekillenen projeler dahi üretilmeye başlandığına dikkati çekti. Neşeli, Anadolu yakasının da son dönemlerde yabancı yatırımcılara daha çok tanıtılmaya başlandığını vurgulayan Neşeli, "İstanbul yabancı yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor" ifadesini kullandı. 


Yeni Söz Gazetesi


Geri Dön