25 / 04 / 2024

Körfez ülkelerinin konut alımında tercih ettiği bölgeler!

Körfez ülkelerinin konut alımında tercih ettiği bölgeler!

Körfez ülkeleri, İstanbul’da konut alımında Avrupa Yakası'na öncelik veriyor. Yabancıların gayrimenkul tercihini Taksim’e olan mesafe belirliyor. Yatırımcılar, İstanbul’da markalı konutlara büyük ilgi gösteriyor.



TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Körfez ülkelerinden gelen yabancıların İstanbul'da genelde Avrupa yakasına önem verdiğini belirterek, “Gayrimenkul tercihinde Taksim'e olan mesafe ve havaalanına olan uzaklık temel belirleyici unsurlar” dedi. Maya, TÜİK verilerine göre, Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışlarında bu yılın ilk 6 ayında, 2014'ün aynı dönemine göre yüzde 22'lik artış yaşandığını hatırlatarak, bu dönemde yabancıların İstanbul'dan aldığı konut sayısının yüzde 36 oranında arttığını söyledi. Maya, “Bu verilerden yabancıların İstanbul'u tercih ettiklerini, bu tercihte hem turistik hem de yatırım düşüncesinin hakim olduğunu görebiliyoruz. Yabancılar ağırlıkla merkezi mahalleri, rezidans projelerini ve markalı konut projelerini tercih ediyor” diye konuştu.


'YALOVA VE TRABZON DA İLGİ ÇEKİYOR'

İstanbul'da markalı konut projelerinin ağırlıklı olduğu ilçelerin yabancıların dikkatini çektiğini ifade eden Maya, Bağcılar Basın Ekspress hattı ve Bahçeşehir gibi yeni projelerin artış eğiliminde olduğu yerlerin özelikle yatırım anlamında cezbedici olabildiğini, İstanbul dışında da Sapanca, Bursa, Yalova ve Trabzon ilgi çeken bölgeler arasında olduğunu belirtti.


ÜÇÜNCÜ KÖPRÜNÜN ETKİLEDİĞİ BÖLGELER

TSKB Gayrimenkul Değerleme İdari İşler ve İş Geliştirme Müdürü Özge Aklar ise üçüncü köprü güzergahında konut fiyatlarına ilişkin, ilk etapta Avrupa Yakasında Başakşehir- Arnavutköy - Kayabaşı aksı, Anadolu Yakasında da Beykoz ve devamında Sancaktepe'de hareketlilik yaşandığını söyledi.


'Marmaray sayesinde Kartal cazip hale geldi'

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (İş GYO) Genel Müdürü Turgay Tanes de, yabancıların İstanbul'da ev aldığı mahallere değinerek, “İstanbul İl Çevre Düzen Planı ile önemli bir alt merkez olan Kartal, adalet sarayı ve devlet hastahanesi gibi kamu yatırımları ile hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için daha da cazip hale gelmiştir.  Marmaray  sayesinde de bölgenin ulaşılabilirliğinin artması da Kartal'ın cazip bir merkez olmasında önemli bir etkendir” ifadelerini kullandı.


Anadolu Yakası uçuşta

Tanes, üçüncü köprünün fiyatları etkilediği ilçelere ilişkin “3'üncü köprünün geçtiği güzergahta Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Taşdelen metro hatları sayesinde bu ilçelerin yıldızı yükselirken; kayda değer oranda fiyat artış ihtimali olan bölge Tuzla'dan başlıyor, Kartal ve Maltepe'yi de içine alıyor” diye konuştu.


Yeni Şafak


Geri Dön