25 / 04 / 2024

Körfez'de 5 katlı hasarlı bina yıkıldı!

Körfez'de 5 katlı hasarlı bina yıkıldı!

Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki 5 katlı binanın yıkımı  Kocaeli  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirildi.



1999 yılında yaşanan Gölcük Depremi'nde ağır hasar görerek hakkında yıkım kararı verilen bina yıkımı gerçekleşti. Sabah'tan Abbas Çakar'ın haberine Güney Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bina için yasal sürecin tamamlanması ile birlikte Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek binanın yıkımını gerçekleştirdi.

YIKIM HIZLI BİR ŞEKİLDE TAMAMLANDI 

Saatçi Sokak'ta Körfez Belediyesi tarafından yıkıma Kocaeli Büyükşehir Belediyesi araç gereç desteği verdi. 1999 Marmara Depremi sonrası ağır hasar gören yapının yıkımı hızlı bir şekilde tamamlandı. İnşaat yıkıntı atıklarının düzenli depolama alanlarına taşınması için ekipler yoğun bir şekilde çalışıyor. Önümüzdeki günlerde de Kocaeli'nin tamamında ağır ve orta hasarlı binalar yıkılmaya devam edilecek.

Körfez de 5 katlı hasarlı bina yıkıldı!

2021 YILI SONU HEDEFLENİYOR 

Büyükşehir öncülüğünde yapılan yıkım çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlanacak. Hasar listesinde olan metruk binaların yıkımı 6 ay içerisinde tamamlanacak. İçerisinde ikamet edilen hasarlı binalar için dönüşüm çalışmalarına başlanılacak olup 2021 yılı sonuna kadar çalışmaların tamamlanması planlanıyor.

50 MİLYONLUK BÜTÇE AYRILDI 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kasım ayında gerçekleşen meclis toplantısında yaptığı konuşmasında olası deprem senaryolarına hazırlandıklarını belirtmişti. Kocaeli'nin depreme en dayanıklı şehir haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Büyükakın, deprem çalışmaları için 50 milyon TL'lik bütçe ayıracaklarını dile belirtmişti

Körfez'de itiraz reddedildi, yıkıma başlandı!

 


Geri Dön