25 / 04 / 2024

Koronavirüs vakası olmayan köyden arazi almak istiyorlar!

Koronavirüs vakası olmayan köyden arazi almak istiyorlar!

Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Aliobası köyünde bugüne kadar hiç koronavirüs vakası görülmemesi köydeki arsalara ilgiyi arttırdı. Köy muhtarı Ramazan Tığ, “Türkiye’nin her yerinden arsa almak ve ev almak için arıyorlar. Telefonlara yetişemiyorum” dedi.



Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı 120 haneli 600 nüfuslu Aliobası köyünde pandemi süresince hiç koronavirüs vakası görülmedi. Sabah'ta yer alan haber göre; Türkiye'nin her ilinden arsa, ev ve köyde yetişen organik ürünlere talep arttı.

'TELEFONLARA YETİŞEMİYORUM' 

Kendileriyle gurur duyduklarını belirten Tığ, "10 aydır hiç vaka görülmedi. Bugün itibariyle yine hiç vaka yok, yine bu süreci devam ettiriyoruz. Vatandaşlardan bizleri arayan çok oldu, İzmir'den, İstanbul'dan, Ankara'dan, Çanakkale'den yani çok yerden arayan oldu. Adeta telefonum kilitlendi. Arayanlardan arsa talep eden çok oldu. Boş arsa ve ev istiyorlar. Villa yapmak isteyenler de beni arıyor. Bazıları, 'bunu nasıl başardınız' diyorlar, ben de onlara, 'maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak bunu yaptık' diyorum. Dışarıdan köyümüze insan almıyoruz. Köyümüzdekileri de acil bir durum olmadığı sürece dışarıya çıkartmayarak, bu süreci atlatacağız. Benim köyümde yaşayan insanlar çok duyarlı davranıyorlar" şeklinde konuştu. 

Koronavirüs arsa satışlarını artırdı! 


Geri Dön