18 / 04 / 2024

KOSBİ'de parselasyon planı çalışmalarına başlandı!

KOSBİ'de parselasyon planı çalışmalarına başlandı!

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde parselasyon planı çalışmaları tamamlanınca tesis sayısı 950'ye çıkacak, istihdamda artış sağlanacak.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın plan onayı ile 40 milyon dolarlık yatırımın önünün açıldığı Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSBİ) parselasyon planı çalışmalarına başlandı. Parselasyon planlarının onaylanmasından sonra yeni sanayi parsellerinin oluşması ile birlikte KOSBİ fabrika sayısını ikiye katlayacak. 470 sanayi tesisinin faaliyet gösterdiği bölge, yeni sanayi parsellerinin açılması ile birlikte 950 sanayi tesisine ulaşacak. Halen 22 bin kişinin istihdam edildiği bölgede yeni tesislerle birlikte 50 bin kişiye iş imkanı sağlanmış olacak. 


İLK ETAP TAMAMLANDI 

KOSBİ Bölge Müdürü Cüneyt Öztürk, uzun süredir ruhsat alamadığı için bölgeye yatırım yapamayan firmaların, ilk etapta 40 milyon dolarlık yatırıma başladığına dikkat çekerek, "Şu anda 1300 hektarlık alanın tamamında sanayi parsellerini oluşturmak için çalışmalara başladık. 3 etap halinde planladığımız çalışma kapsamında 1. etap parselasyon için ön çalışmalar tamamlandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan onay bekliyoruz. Bu çalışmalar belirli kanuni sürelerin sonunda tamamlanacak. Bu sayede bölgemizde yeni tesisler kurulacak. Halen 470 olan fabrika sayısı ikiye katlanarak 950'ye çıkacak. Bölgenin istihdamı da 50 bini bulacak" dedi. Öztürk, bölgede kurdukları örnek arıtma tesisinin kapasitesinin İZKA desteği ile günlük 10 bin metreküpten 20 bin metreküpe çıkacağını dile getirdi. İhaleyi yaptıklarını, çalışmaların başlayacağını anlatan Öztürk, bölgedeki elektrik sisteminin modernize edildiğini, ayrıca yeni doğalgaz ölçüm istasyonu da kuracaklarını kaydetti. 


Sabah Egeli


Geri Dön