24 / 04 / 2024

Köseköy Rehabilitasyon Merkezi yanına spor tesisi yapılacak!

Köseköy Rehabilitasyon Merkezi yanına spor tesisi yapılacak!

Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören çocukları ziyaret eden Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Rehabilitasyon Merkezi’nin hemen yanında bulunan alana tüm çocukların spor yapmaları için bir tesis yapacağını belirtti.



Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Köseköy’de bulunan Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Güzeloğlu’na ziyarette eşi Ayşe Güzeloğlu, Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Aile, Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez eşi Rahime Üzülmez, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş eşi Nurhan Durmuş, Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Turgay Akdoğan eşlik etti. Rehabilitasyon Merkezi'ni gezen Güzeloğlu orada eğitim gören çocukların doğum gününü kutlayarak armağanlar dağıttı.


PASTA KESİLDİ

Vali Hasan Basri Güzeloğlu Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni dolaşarak çocukların eğitim alanlarını gezdi ve çocukların yaptığı sanat eserlerini inceledi. Çocuklara armağanlar dağıtan Güzeloğlu, ardından Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören Firuzan Akkuş ve Ahmet Berkan Doğan’ın doğum günü pastasını birlikte kesti.


SPOR ALANI YAPACAĞIM

Çocuklara müjdeli bir haber veren Güzeloğlu, “Eğitebilir çocuklarımızın hayatla buluşmalarında kurslarla destekli güzel bir ortam bulmaktan mutluluk duydum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rehabilitasyon Merkezi’nin hemen yanında bulunan alana tüm çocuklarımızın spor yapmaları için bir tesis yapacağım. Bu spor merkezi onların beden gelişimine katkı sağlayacak” diye konuştu.


46 ÇOCUK EĞİTİM GÖRÜYOR

Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi 12 Eylül 2001 tarihinde 3 ve 18 yaş arasındaki zihinsel engelli bireylere hizmet vermek amacıyla kuruldu. Toplamda 46 çocuğun eğitim gördüğü merkezde çocukların 5’i zihinsel-bedensel, 41’i ise zihinsel engelli eğitimi görmekte. Ayrıca çocuklardan 6’sı epilepsi hastası. Çocukların 26’sı örgün eğitimden faydalanmakta. 6’sı iş okuluna, 4’ü iş uygulama okuluna ve 10 çocuk ise ağır engelli olmasından dolayı kuruluşta verilen rehabilitasyon eğitiminden faydalanmakta. Rehabilitasyon merkezinde toplamda 46 personel görev yapıyor.


Kocaeli Manşet


Geri Dön