26 / 04 / 2024

Kovid-19 kısıtlamalarına restoranlardan kira çözümü!

Kovid-19 kısıtlamalarına restoranlardan kira çözümü!

Küresel salgın koronavirüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı dünden itibaren yeme-içme yerlerine kısıtlama getirdi. Restoranlar da kapatmalara karşı yeni çözümler buluyor.



Küresel salgın koronavirüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı dünden itibaren yeme-içme yerlerine kısıtlama getirdi. Restoranlar da kapatmalara karşı yeni çözümler buluyor. Özellikle yüksek kiralar ödeyen bazı restoran sahipleri, bu mekânları kapatıp, farklı 2-3 noktada butik ve küçük yeni yerler açarak, tamamen paket servise yöneldi. Böylece hem yüksek kiralardan kurtuldu hem de farklı noktalarda olarak iş hacmini artırdı. 

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, "Eskiden restoranların paket servis oranı cirolarının yüzde 5-10'una tekabül ederken pandemiyle birlikte bu oran yüzde 30'lara yaklaştı. Bazı restoranların yüzde 50'leri dahi buldu" diye konuştu. Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre; bazı büyük restoranlarda özellikle de yüksek kira ödeyenlerin mekânlarını kapattığını vurgulayan Bingöl, "Bu mekan sahipleri ekibini tutarak tamamen paket servis işine odaklandı. 40-50 bin lira kira ödemek yerine 3-4 bin lira ödeyerek aynı zamanda birden çok noktada yer alarak şık sunumlarla paket servis yapıyorlar" açıklamasında bulundu.

Parakendeciler ‘vergide kolaylık kirada indirim’ istiyor!


Geri Dön