25 / 04 / 2024

Kovid-19 salgınına rağmen İsrail Batı Şeria'daki yıkımlarını artırdı!

Kovid-19 salgınına rağmen İsrail Batı Şeria'daki yıkımlarını artırdı!

OCHA raporu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen İsrail yönetiminin işgal altındaki Batı Şeria'da önceki dönemlerle karşılaştırıldığında Filistinlilere ait daha fazla yapıyı yıktığını ortaya çıkardı.



Birleşmiş Milletler İnsani Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) raporu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen İsrail yönetiminin işgal altındaki Batı Şeria'da önceki dönemlere kıyasla Filistinlilere ait daha fazla yapıyı yıktığını ortaya çıkardı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; OCHA'nın raporunda, İsrail güçlerinin Mart-Ağustos 2020 ayları arasında Batı Şeria'da Filistinlilere ait 389 yapıyı yıktığı veya el koyduğu ifade edildi. 

Söz konusu dönemde Filistinlilere ait aylık ortalama 65 yapının ya yıkıldığı ya da el konulduğu belirtilen açıklamada, bunun son 4 yılın en yüksek rakamı olduğu vurgulandı. 

Raporda, İsrailli yetkililerin Kovid-19 salgını başlangıcında Batı Şeria'daki yıkımlara sınırlama getirilebileceğini açıkladığı fakat buna rağmen bu yılın mart-ağustos ayları arasındaki yıkımlar sebebiyle evsiz kaldığı vurgulandı. 

İsrail güçlerinin karardan yalnızca 96 saat sonra yıkımı yaptığı bunun da haklarını aramak isteyen Filistinlilerin yargıya başvurmasını büyük ölçüde engellediğine dikkat çekildi.

İsrail, 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait bazı ev ve yapıları çeşitli sebeplerle yıkıyor.

İsrail Kudüs'te bir Filistinliye evini yıktırdı!


Geri Dön