28 / 03 / 2024

Kovid-19 salgınında fiyatları uçtu!

Kovid-19 salgınında fiyatları uçtu!

Kovid-19 salgını sürecinde adeta uçuşa geçen yazlık ve kırsal bölgelerdeki villa fiyatları düşmeye başladı. Emlak müşaviri Salim Taşçı, villalara olan talebin düşmesi sebebiyle fiyatlarda yöresine göre üçte bir hatta yarıya yakın düşüş öngördüklerini belirtti.



Kovid-19 salgınının adeta alt üst ettiği gayrimenkul piyasasında şimdi de tersine hareket öngörülüyor. Ünlü emlak müşaviri Salim Taşçı, Kovid-19 sürecinde insanların çok katlı apartmanlardan müstakil konutlaı tercih etmesiyle birlikte villa fiyatlarının adeta uçtuğunu, son dönemde ise villalara olan talebin azaldığını dile getirdi.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Taşçı, 2020 Aralık ayında geçen yılın aynı dönemine göre Çeşme, Bodrum, Urla, Alanya, Marmaris, Fethiye, Kemer ve Ayvalık'taki 2+1 yazlık fiyatlarının yüzde 33.5 ila yüzde 71.8 oranında arttığına dikkat çekti ve “Fiyatlar artık zirveye ulaştı. Aşının etkisiyle ‘uçan villalarda' ciddi düşüşler yaşanacağının sinyalleri gelmeye başladı. Fiyat düşüşünün bölgelere göre değişmekle birlikte yüzde 35 ila yüzde 50'leri bulacağını tahmin ediyoruz. Pandemi villalarında alış döneminin bittiğini, satış döneminin başladığını söyleyebiliriz” diye konuştu.

Kovid-19 salgınında fiyatları uçtu!

SATIŞ SÜRECİ BAŞLADI

Taşçı, hayatın henüz normale dönmemiş olmasına rağmen aşı haberleriyle beraber alım sürecinin belirgin şekilde azaldığını, satış sürecinin hız kazanmaya başladığını vurguladı. Fiyat düşüşünün bazı yörelerde üçte bir, bazı yörelerde yarıya yakın olmasını beklediklerini dile getiren Taşçı, “Köy evleri bile büyük rağbet görüyordu ancak bu dönem de bitti” dedi.

Kovid-19 salgınında fiyatları uçtu!

EN YÜKSEK ARTIŞ ANTALYA’DA OLDU, ÇEŞME ADETA UÇTU

Salim Taşçı'nın internet üzerinden yapılan satışlara ilişkin hazırladığı analiz raporuna göre, 2020 Aralık itibarıyla son bir yılda 2+1 orta ölçekli villa fiyatlarında en büyük artış yüzde 71.1 ile Antalya'da gerçekleşti. Aralık 2019'da 900 bin TL'ye satılan Antalya'daki villalar Aralık 2020'ye gelindiğinde 1 milyon 540 bin TL'ye alıcı buldu. 

Yazlıkların yoğun talep gördüğü ilçeler arasında ise en büyük fiyat artışı yüzde 71.8'le Çeşme'de yaşandı.

O evlerin fiyatları yüzde 64 arttı!

Pandemi, villa turizmini canlandırdı!


Geri Dön