19 / 04 / 2024

Köylüler Hakkari Üniversitesi'ne arsa bağışı yaptı

Köylüler Hakkari Üniversitesi'ne arsa bağışı yaptı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Güçlü köyü sakinleri, Hakkari Üniversitesi'ne 1 milyon metrekarelik arsa bağışı yaptı



Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Alan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabih Kayhan, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Hakkari İl Genel Meclisi Üyesi Tahir Öner, köy muhtarı Tahir Öner ve diğer
köy sakinleri üniversite için düşünülen arsayı gezdi.

Rektör Prof. Dr. Belenli, burada çok güzel bir üniversitenin temelinin atılabileceğini ancak ilk etapta Yüksekova Yüksekokulunu hayata geçirme çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Prof. Dr. Belenli, Yüksekova Havaalanının yapılmasından sonra Hakkari Üniversitesi'nin daha çok gelişme imkanı bulacağını ifade ederek, şöyle konuştu: "Muhtarımız ve Yüksekovalılardan davet alarak bağışlanmak istenen arsayı görmeye geldik. Bölgeyi gördük, beğendik, burayı değerlendireceğiz. Burada geniş araziler var. Burayı ne kadar hibe ediyorlarsa bile aslında kamu arazisidir fakat yine de bir iyi niyettir. Üniversite için uygun bir yerdir. Şehre hakim bir tepede olması da ayrı bir güzellik. Burası uygun bir yer gibi gözüküyor. Asıl kararı vali, belediye başkanı ve benim olduğum komisyon verecek. Ondan sonrası da Ankara'daki bürokratlara, değerli devlet adamlarımıza kalmıştır. Hayırlısıyla olur. Güçlü köyü halkının bu hareketi örnek bir davranıştır. Kendilerini tebrik ediyorum."

Güçlü köyü muhtarı Tahir Öner de bağışladıkları arsanın Yüksekova'nın ve köylerinin gelişmesi için hayırlı olmasını diledi. Öner, arsanın üniversitede okumak isteyip imkanları olmayan gençlere faydalı olacağına inandığını söyledi. (AA)


Geri Dön