29 / 03 / 2024

Köysel dönüşümde pilot köyler 2014!

Köysel dönüşümde pilot köyler 2014!

Köysel dönüşüm projesi, şehirde yapılan dönüşüm uygulamalarının köy ve kırsal alanlarda uygulanmasını hedefliyor. Bu kapsamda köysel dönüşümün uygulanacağı köyler belirlendi. İşte köysel dönüşümde pilot köyler 2014..



Köysel dönüşümde pilot köyler 2014!

Köysel dönüşüm projesi, şehirde yapılan dönüşüm uygulamalarının köy ve kırsal alanlarda uygulanmasını hedefliyor.


Söz konusu projenin; o yörenin mimarisine uygun bir şekilde yapılacağı açıklanırken; Yöresel alanlarda yapılacak olan bu projelerin inşaat aşamasında yöresel inşaat malzemesi kullanılması planlanıyor.


Binalarla sınırlı kalmayan köysel dönüşüm projesinde, ambar olarak kullanılan serenderlerin ve köy konaklarının da bu kapsamda aslına uygun bir şekilde inşa edilmesi ve yapılacak olan dönüşümde o yörenin kimliğine ve dokusuna aykırı adımlar atılmaması hedefleniyor. 


Proje kapsamındaki alanların ihtiyaçlarına yönelik olarak yapılacak dönüşüm çalışmaları kapsamında köylerde ve yörelerde yaşayanlara daha güvenli ve sağlıklı binaların yapılması amaçlanıyor.


Köysel dönüşüm projesi uygulanacak pilot köyler Aralık 2014 tarihinde belirlendi. Köysel dönüşümde belirlenen pilot köyler şu şekilde;


1.Kütahya

Arslanapa İlçesi -Kureyşler köyü (57 hak sahibi)


2.Kahramanmaraş

Göksu İlçesi -Gücüksu köyü (76 hak sahibi)


3.Karaman

Merkez-Güldere köyü (79 hak sahibi )



Köysel dönüşüm nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön