25 / 04 / 2024

Köysel dönüşümde kira yardımı!

Köysel dönüşümde kira yardımı!

Köy yerleşim alanları ve diğer kırsal yerleşim birimlerindeki yapı stoğunun güçlendirilmesi ve sağlamlaştırılması için köysel dönüşüm projeleri uygulanıyor. Peki, köysel dönüşümde kira yardımı alınır mı?



Köysel dönüşümde kira yardımı!

Köy yerleşim alanları ve diğer kırsal yerleşim birimlerindeki yapı stoğunun büyük bir kısmı dayanıksız, sağlıksız, asgari insani ihtiyaçları karşılamaktan uzak bir durumda olduğundan  bu alanlarda köysel dönüşüm projeleri yapılıyor. 


Köysel dönüşüm projesi, istihdam imkânları ve geçim kaynakları önemli ölçüde daralmış bulunan, yaşam standartları düşük, sürekli göç veren ve devlet desteğine muhtaç olan kırsal yerleşim birimlerimizin yenilenmesi ve geliştirilmesi projesi olarak ifade ediliyor.


Köylerde yapılacak olan dönüşüm projeleriyle, arsa ve arazilerde, fen ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek üzere iyileştirme, tasfiye ve yenilemelere dair usul ve esasları belirliyor. Peki,  köysel dönüşümde kira yardımı var mı?


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalara göre, köysel dönüşümden faydalanan yapı sahiplerine kira yardımı verilmesi planlanıyor.


Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre, 2017 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde Köy Tasarım Rehberi hazırlanması hedefleniyor.


Köysel dönüşüm uygulanacak pilot köyler...

1-Kütahya-Arslanapa İlçesi -Kureyşler köyü (57 hak sahibi)

2-Kahramanmaraş-Göksu İlçesi -Gücüksu köyü(76 hak sahibi)

3-Karaman-Merkez-Güldere köyü (79 hak sahibi )


Köysel dönüşüm nerelerde yapılacak?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön