26 / 04 / 2024

Kırsal dönüşümde pilot bölgeler!

Kırsal dönüşümde pilot bölgeler!

Kırsal dönüşüm projelerine ilk olarak pilot bölge olarak seçilen yerlerde başlanması planlanıyor. Peki, kırsal dönüşümde pilot bölgeler neler? İşte, kırsal dönüşümde pilot bölgeler!



Kırsal dönüşümde pilot bölgeler!


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm projelerinin  ardından kırsal alanda başlayacak olan ve halk arasında köysel dönüşüm olarak bilinen projeler kapsamında köylülere de kira yardımı yapmaya hazırlanıyor.


Kırsal dönüşüm projeleriyle, heyelan riski taşıyan tarım veya çorak arazilerin heyelana dayanıklı orman alanlarına dönüştürülmesi hedefleniyor.  


Kırsal dönüşüm projesi, istihdam imkânları ve geçim kaynakları önemli ölçüde daralmış bulunan, yaşam standartları düşük, sürekli göç veren ve devlet desteğine muhtaç olan kırsal yerleşim birimlerinin yenilenmesi ve geliştirilmesini amaçlıyor.


Köylerde yapılacak dönüşümün; o yörenin mimarisine uygun bir şekilde yapılması hedefleniyor. Bu nedenle yöresel alanlarda yapılacak olan bu projelerin inşaat aşamasında yöresel inşaat malzemesi kullanılması planlanıyor.


Kırsal dönüşüm projelerine  ilk olarak pilot bölge olarak seçilen yerlerde başlanması planlanıyor. Peki, kırsal dönüşümde pilot bölgeler neler? 


Kırsal dönüşümde pilot bölgeler!

1-Kütahya-Arslanapa İlçesi -Kureyşler köyü (57 hak sahibi)

2-Kahramanmaraş-Göksu İlçesi -Gücüksu köyü(76 hak sahibi)

3-Karaman-Merkez-Güldere köyü (79 hak sahibi 



Kırsal dönüşüm alanları nasıl belirlenir?




Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön