27 / 04 / 2024

köysel dönüşüm nedir

köysel dönüşüm nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, "Köysel (Kırsal) Dönüşüm" Projesi dahilinde çalışmaların tamamlandığı ilk köy olan Kütahya'nın Aslanapa ilçesine bağlı Kureyşler, örnek gösteriliyor.

Köysel dönüşümle 4 bin 500 yeni konut inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; köylerde de sağlıksız ve kimliksiz yapıların ortadan kaldırılarak, yöresel mimari ile geleneksel köy yaşamının birleştirileceği köysel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. 

Köysel Dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, köylerde sağlıksız ve kimliksiz yapıların ortadan kaldırılarak, yöresel mimarinin ön plana çıkarılacağı 'Kırsal (Köysel) Dönüşüm' çalışmaları başlatılacak.

Rize'de köysel dönüşüm projesi başlıyor!

Rize'de köylerde rastgele ve kontrolsüz bir şekilde yapılmaya başlanılan binaların önüne geçmek için "Köysel Dönüşüm Projesi" başlatılıyor.

Rize'de köysel dönüşüm başlıyor!

Rize’de köylerde rastgele ve kontrolsüz bir şekilde yapılmaya başlanılan binaların önüne geçmek için ’’Köysel Dönüşüm Projesi’’ başlatılıyor.

Köysel dönüşüm projesi nasıl yapılır?

Yaşam standartları düşük, sürekli göç veren ve devlet desteğine muhtaç olan köy yerleşim alanlarının yenilenmesi için gerçekleştirilen projelere köysel dönüşüm deniyor. Peki, köysel dönüşüm projesi nasıl yapılır?

Ziya Uysal: Köysel dönüşüm de planlanmalı!

Pusula Haber Gazetesi yazarı Ziya Uysal bugünkü yazısında, kentsel dönüşümün yanı sıra köysel dönüşümünde olması gerektiğine değindi ve köysel dönüşümün önemini vurguladı.

Sırada köysel dönüşüm var!

'İskân Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde yer alan ve nakil, toplulaştırma ve köy gelişme alanı uygulamalarında otuz veya daha fazla ailenin kabul ve taahhütte bulunma şartı değişti.

Kırsal dönüşümde pilot bölgeler!

Kırsal dönüşüm projelerine ilk olarak pilot bölge olarak seçilen yerlerde başlanması planlanıyor. Peki, kırsal dönüşümde pilot bölgeler neler? İşte, kırsal dönüşümde pilot bölgeler!

Köylerde dönüşüm nasıl olacak?

Şehirlerde uygulamaya konulan kentsel dönüşümün benzeri köylerde de uygulanacak. 10 ailenin onayı ile devlet ihaleye çıkacak. Müteahhit yapacak, vatandaş da borçlanacak..

Kırsal dönüşüm başlıyor!

Köylerde yapılacak konut ve yapıları devlet ihaleyle müteahhitlere verecek, vatandaş borçlandırılacak. Ayrıca yeni evler için 30 yerine 10 ailenin onay vermesi yetecek.

Kırsal dönüşümde kira yardımı var mı?

6306 sayılı kanun ile yürütülen kentsel dönüşüm projelerinin artık kırsal ve köysel alanlarda da yapılması planlanıyor. Peki, kırsal dönüşümden yararlananların hakları nelerdir? Kırsal dönüşümde kira yardımı var mı?

Denizbank köysel dönüşüme de başladı!

DenizBank kentsel alanlar dışında yaşayan ve tarımsal faaliyetleri ile gelir elde eden üreticilere hasat döneminden diğer hasat dönemine eklemeli ilk köysel dönüşüm finansmanı da sağlıyor.

DenizBank Köysel Dönüşüm'e de başladı!

DenizBank, kentsel alanlar dışında yaşayan ve tarımsal faaliyetleri ile gelir elde eden üreticilere hasat döneminden diğer hasat dönemine ödemeli ilk köysel dönüşüm finansmanı da sağlayarak, “Köysel Dönüşüm”e başladı...

Köysel dönüşüm nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından köylerde de dönüşüm yapılacağı açıklandı. Peki köysel dönüşüm nedir? Köysel dönüşüm nasıl yapılacak? Köysel dönüşüm özellikleri nelerdir?

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm birliği! Bakanlık kentsel dönüşüm için özel birim kurdu!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Yönetmeliği resmen yayımlandı. Depreme dayanıklı yapı stokunun hedeflendiği planda İstanbul genel müdürlük çatısı altında özel bir oluşturuldu.

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

İhsan Çulhalık: Kentsel dönüşüm yalnızca depreme değil kasırga ve sellere de uygun yapılmalı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yaptığı açıklamada dönüşümün sadece depreme değil, kasırga ve sellere de dayanıklı yürütülmesi gerektiğini söyledi. 

Çakır Hurdacılık Geri Dönüşüm İnşaat Metal Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Çakır Hurdacılık Geri Dönüşüm İnşaat Metal Orman Ürünleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Gamze Çakır tarafından kuruldu.

Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa Çarşı şehre yeni bir soluk getirecek!

Polat imzasıyla şehrin dinamiklerine modern bir yorum katan ve Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa Çarşı kapılarını açıyor. 

Greenzone Danışmanlık Geri Dönüşüm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Greenzone Danışmanlık Geri Dönüşüm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile M.A.Almahdı El Mrayed tarafından kuruldu.

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

Büyük İstanbul dönüşümü resmen başlıyor! Tam 1,5 milyon konut kentsel dönüşüme giriyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada devletin hibe desteklerinin olduğu, büyük İstanbul dönüşümüne, bayramın birinci günü başlayacaklarını söyledi.

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planlarını yeniden askıya çıkardı.

Çamur Gayrimenkul Mimarlık Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Çamur Gayrimenkul Mimarlık Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cevat Çamur tarafından kuruldu.

Simplast Danışmanlık Geri Dönüşüm İnşaat Tekstil Ve Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Simplast Danışmanlık Geri Dönüşüm İnşaat Tekstil Ve Taahhüt Anonim Şirketi Ümraniye'de Suzan Aşlak ve İhsan Taşçı ortaklığında kuruldu.

Herkesin beklediği haber sonunda geldi! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşlara Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü alanının yarın açılacağını açıkladı. İşte detaylar!

köysel dönüşüm nedir Haberi

köysel dönüşüm nedir

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından köylerde sağlıksız ve kimliksiz yapıların ortadan kaldırılarak yöresel mimariyle geleneksel köy yaşamının birleştirilmesinin amaçlandığı "Köysel (Kırsal) Dönüşüm" Projesi kapsamında çalışmaların tamamlandığı Kütahya'nın Aslanapa ilçesine bağlı Kureyşler köyü halkı kent konforunda köy hayatı yaşıyor.

Kureyşler Barajı'nın yapımının ardından evleri baraj suları altında kalan köylüler, projesi bakanlık tarafından hazırlanan ve 10 yıl vadeyle ödeme imkanı sunulan yeni dönüşüm alanında inşa edilen konutlara geçen yıl taşındı.

Yöresel mimariye uygun tarzda ve talepleri doğrultusunda köy sınırlarından hayata geçirilen bodrumlu 260 metrekare veya bodrumsuz 130 metrekare büyüklüğündeki 30 konutta yaşamaya başlayan vatandaşlar köy yerinde kent konforunu yaşamanın keyfine varıyor.

"Türkiye'de iyi bir örnek oldu"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can konuyla ilgili...