28 / 03 / 2024

KÖYTAŞ arazisine Nazilli'nin en büyük AVM'si yapılacak!

KÖYTAŞ arazisine Nazilli'nin en büyük AVM'si yapılacak!

Aydın Nazilli'de 1976 yılında temeli atılıp, 1979 yılında tekstil üretimine başlayan ve 388 kişiyi istihdam eden KÖYTAŞ A.Ş 'nin arazisine bölgenin en büyük AVM'sini kurulması planlanıyor..



Nazilli'de 1976 yılında temeli atılıp, 1979 yılında tekstil üretimine başlayan ve 388 kişiyi istihdam eden KÖYTAŞ A.Ş, küllerinden doğuyor. 1999 yılında borçlan yüzünden kapatılan ve alacaklarına karşılık Halkbank'a devredilen KÖYTAŞ A.Ş, geçen 15 Nisan'da açık artırma usulüyle Nazilli Tekstil'e satılmıştı. Nazilli Tekstil, bir döneme damgasını vuran KÖYTAŞ A.Ş'nin 67 dönümlük arazisi üzerine bölgenin en büyük AVM'sini kurmak için kollan sıvadı. Açık artırmada 8 milyon 579 bin 500 TL tutarındaki ihale bedelinin tamamını ödeyerek fabrikanın mülkiyetini satm alan firma ortaklarından Ahmet Günver, "Her geçen büyüyen Nazillimizin ihtiyaçlarına, ekonomisine, istihdamına katkı sağlayan, örnek gösterilecek bir yer olmasını sağlamak için yatırıma başladık. 


100 milyon liralık yatırım Nazilli'yi de kalkındıracak" dedi. 

Günver, "14 yıl atıl kalan ve içi Günver, Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir döneme damgasını vuran tekstil fabrikası KÖYTAŞ A.Ş'nin arazisi üzerine 100 milyon liralık yatırım yapılacağını söyledi. 

boşaltılan tesisi alacaklan nedeniyle mülkiyeti Halkbankası'na geçmesinin ardından ihale ile bankadan satm aldık. Tapu tescilinin hemen ardından yıkım faaliyetine başlandı. 15 Kasım 2013'te yıkım faaliyetlerinin bitmesini bekliyoruz. 

Burada planladığımız AVM yaklaşık 25 bin metrekare kapalı alana oturacak. 16 bin metrekaresi kiralanabilir mağazalar, 5 bin metrekaresi gıda market, 2 bin 500 metrekaresi yapı market, 1000 metrekaresi 7 ayn cep sineması, 500 metrekaresi çocuk oyun alam ve aynca 11 bin metrekare alan ise otel alam olarak rezerv edildi" dedi. Günver, tesisin yapılması için Karakaşlar Grup ile anlaştıklarım vurgularken, "Türkiye ve dünya çapmda ünlü markalan Nazilli'ye getirerek en az 400-450 kişiye istihdam sağlanacak. 

KÖYTAŞ gitti ama yerine Nazilli'ye yakışır 60 milyon liralık bir yatırım ortaya çıkacak. 5 yıldızlı otel yapıldığında da bu yatırım 100 milyon lirayı geçecek" dedi. 


Esnaf zarar görmeyecek


AVM ile birlikte Nazilli'ye büyük markaların geleceğini ancak yerli esnafın zarar görmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını aktaran Günver, "Tarım, spor, ekonomi, OSB ve kültürel alanda gelişen Nazilli, bu tesis ile gelişimini hızlandıracak. Nazilli bu yatırımlarla Cumhuriyet dönemindeki parlak yıllanna yeniden dönecek" dedi. 

Nazilli Belediye Başkam Haluk Alıcık ise, "Uzun yıllar atıl kalan bu tesisin Nazillimize büyük bir AVM olarak kazandırılması ayn bir gurur kaynağı" dedi. ¦ ALİ SOYDEMİR 



Yeni Asır



Geri Dön