25 / 04 / 2024

Türkiye’nin en büyük kütüphanesi Beştepe Külliyesi’nde inşa ediliyor!

Türkiye’nin en büyük kütüphanesi Beştepe Külliyesi’nde inşa ediliyor!

Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin arazisine devâsâ bir kütüphane ile bir de kültür merkezi hayata geçiriliyor. Türkiye’nin en büyük kütüphanesi Beştepe Külliyesi’nde inşa ediliyor.




Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olma özelliğini taşıyacak olan kütüphanede beş milyon kitap bulunacak, kütüphane yirmi dört saat hizmet verecek.

 

Gazete Habertürk yazarı Murat Bardakçı Ankara'ya gitti ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin arazisine inşa edilen kütüphaneyi inceledi. İşte, Murat Bardakçı'nın deneyimlerinden yola çıkarak paylaştığı yazısı.. 

 

Hafta içerisinde Ankara’ya gittim, bazı dostlarım ile üzerimize tulumları giydik, baretleri başımıza geçirdik ve devâsâ bir inşaatı dolaştık.

 

Gittiğimiz inşaat, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne yapılan ve önümüzdeki sene tamamlanacak olan Türkiye’nin en büyük kütüphanesi ile yanındaki kültür merkezi idi...

 

Bu sayfada tamamının ve iç kısımdaki en büyük okuma salonuna ait maketin fotoğraflarını gördüğünüz kütüphanede beş milyon kitap bulunacak, kütüphane yirmi dört saat hizmet verecek, yanıbaşındaki kültür merkezi de kongrelerin, konserlerin, sergilerin ve daha birçok faaliyetin mekânı olacak.

 

Geçmişte sadece araştırmacıya ve meraklı okuyucuya hizmet veren kütüphaneler, bugün başka bir maksatla da kullanılıyor: Öğrenciler buralarda ders çalışıyorlar...

 

Konutların küçülmesi yüzünden evlerde öğrencinin dersini çalışabileceği ayrı bir odanın olmaması, küçük evlerde okumaya mahsus yerin, yani kütüphanenin bulunmaması ve öğrenci sayısının gittikçe artması ile okulların zaten bir kısmında mevcut olan kitaplıkların ihtiyaca yetmemesi sebebi ile devlet kütüphaneleri son senelerde “araştırma”dan ziyade “ders çalışma mekânı” olarak hizmet veriyorlardı.

 

Türkiye’nin en büyük kütüphanesi Beştepe Külliyesi’nde inşa ediliyor!


Geri Dön