26 / 04 / 2024

Adnan Menderes Havalimanı Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali oldu!

Adnan Menderes Havalimanı Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali oldu!

TAV İnşaat tarafından hayata geçirilen yeni iç hatlar terminali, yaklaşık 200 bin metrekare kapalı alan büyüklüğüyle Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali olma özelliğini kazandı Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali açıldı...



TAV İnşaat tarafından hayata geçirilen yeni iç hatlar terminali, yaklaşık 200 bin metrekare kapalı alan büyüklüğüyle Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali olma özelliğini kazandı Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali açıldı. Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali olma özelliğini kazanan Adnan Menderes Havalimanı terminali açıldı. DHMİ tarafından 17 Kasım 2011'de yapılan ihale sonucunda 2032 sonuna kadar 610 milyon euro artı KDV karşılığında TAV tarafından işletilecek terminalin temeli, 15 Haziran 2012'de atılmıştı. TAV İnşaat tarafından hayata geçirilen yeni iç hatlar terminali, yaklaşık 200 bin metrekare kapalı alan büyüklüğüyle Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali olma özelliğini kazandı. Terminal, 64 check-in kontuarı, 40 asansör, 30 yürüyen merpen, 66 metre yürüyen bant ve saatte 5 bin bagaj işleme kapasitesi ile 2 bin 537 araçlık kapalı ve 3 bin araçlık açık otoparka sahip bulunuyor. 


Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatlar terminal binasının açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in Türkiye'ye ve dünyaya açılan kapısı Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatları binasının hayırlı olmasını diledi. 


Havalimanının dış hatlar terminal binasının açılışını da 2006 yılında bizzat kendisinin yaptığını söyleyen Başbakan Erdoğan, yılda 20 milyon yolcu kapasitesi ile hizmet verecek terminal binasının İzmir'e yakışan ve İzmir'i temsil eden bir eser olduğunu ifade etti. 


İzmir'e yakışanı yaptıklarını, laf yerine icraat ürettiklerini söyleyen Erdoğan, "Bizim iktidarımız bir huzur iktidarıdır bir mutluluk iktidarıdır bunu da eserlerimizle ortaya koyuyoruz" dedi. Erdoğan, "Türkiye'nin, Balkanların, Ortadoğu'nun, Afrika'nın, Asya'nın yükselen yıldızı olmasından rahatsızlık duyanlar olduğunu biliyorum. Yaşanan olayların gerisindeki sebeplerden birisinin de bu olduğunu biliyorum. Kimse kusura bakmasın eğer bundan rahatsız oluyorlarsa biz onları rahatsız etmeye devam edeceğiz" dedi.İstanbul'a 3. havalimanı 2017'ye kadar yapılacak. 


Hürses Gazetesi 


Geri Dön