26 / 04 / 2024

Koyuncuoğlu Pasajı'nın esnafına prefabrik dükkan yapılacak!

Koyuncuoğlu Pasajı'nın esnafına prefabrik dükkan yapılacak!

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, mahkeme kararı nedeniyle yıkımı zorunlu hale geldiği öne sürülen Koyuncuoğlu Pasajı esnafları için alternatif yer olarak inşa edilecek prefabrik dükkanların katkı payı bedellerini 10 bin TL olarak açıkladı.



Söke Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Olağan Toplantısı’nda bir önceki toplantıda imar komisyonuna havale edilen konularla komisyonların çalışma programları oy birliğiyle onaylanırken ‘Prefabrik Yeni Çarşı Projesi’ için katkı payı bedelleri görüşüldü.

CHP’li Söke Belediye Meclisi İbrahim Muslu ile MHP’li Söke Belediye Meclis üyeleri Mustafa Bakırcı, Esra Elif Bozkurt ve Süleyman Yörük’ün mazeretleri nedeniyle katılmadığı meclis toplantısında, komisyonların çalışma programlarıyla Söke’ye bağlı Yamaç Mahallesi’nde kurulacak olan Rüzgar Enerji Santrali’nin durumuna ilişkin ilgili resmi kurumdan görüş alınması konusu karara bağlandıktan sonra Koyuncuoğlu Pasajı esnafları için Söke Otogarı’nın arka kısmında kalan mevkide yapılacak olan ‘Prefabrik Yeni Çarşı Projesi’ için katkı payı ve kira bedelleri konusu görüşülerek karara bağlandı.


“10 BİN TL PEŞİNAT ALACAĞIZ”

Konuya ilişkin meclis üyelerine bilgilendiren Söke Belediye Başkanı Toyran, “12 bin 522 metrekarelik alanda yapılması düşünülen prefabrik işyerleri için başvuruda bulunan esnaflara tahsis tarihinden itibaren borcu olmamak kaydıyla alternatif olarak inşa edilecek dükkanları, ilk yıl için aylık 576 TL’ye kiralayacağız. 10 yıllığına tahsis edilecek dükkanlar için peşinat olarak 10 bin TL alacağız” dedi.


“TOYRAN, MAĞDURİYETİMİZE TÜCCAR ZİHNİYETİYLE YAKLAŞIYOR”

Öte yandan katkı payı bedellerine ilişkin görüşüne başvurulan bazı Koyuncuoğlu Pasajı esnafları peşinatın çok yüksek olduğunu beyan ederek, “Geçtiğimiz toplantıda adeta bizimle dalga geçildi. Başkan Toyran, mağduriyetimize tamamen tüccar zihniyetiyle yaklaşıyor. Bizim bunca ekonomik sıkıntının arasında bu katkı payı bedellerini ödememiz mümkün değildir. Kaldı ki prefabrik dükkanlar da tam olarak bizleri alternatif yer anlamında tatmin etmiyor” dediler.

Mahkeme kararı nedeniyle yıkımın uygulanacağının dillendirilmesinden bu yana yaşananlara ilişkin Söke kamuoyunca Temmuz ayı sonuna kadar tahliyesi istenen esnaflarla Söke Belediyesi yönetimin ortak uzlaşı içerisinde alternatif yer konusuna çözüm üretmesi temenni edilirken ilerleyen süreçte ne gibi gelişmeler yaşanacağı şimdiden merak konusu.



Aydın Denge Gazetesi


Geri Dön