25 / 04 / 2024

Kozyatağı Mehmet Çavuş Cami'nin parkı imara açıldı!

Kozyatağı Mehmet Çavuş Cami'nin parkı imara açıldı!

Kozyatağı Mehmet Çavuş Cami'nin içerisindeki park, plan değişikliği ile imara açılıyor. CHP'li Doğan: Plan yasalara aykırı ve rant uğruna yapıldı.



Kozyatağı Mehmet Çavuş Cami'nin içerisindeki park, plan değişikliği ile imara açılıyor. CHP'li Doğan: Plan yasalara aykırı ve rant uğruna yapıldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı lıız kesmeden yaşam alanlarını imara açmaya devam ediyor. İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki Kozyatağı Mehmet Çavuş Cami'nin içerisinde bulunan park hakkındaki imar planı geçen günlerde askıya çıktı. Bakanlık tarafından 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 2'nci maddesi kapsamında onaylanan plan değişiklikleriyle birlikte 'deprem toplanma alanı' olan park, imara açılıyor. 

1/15000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin ardından anıt ağaçların bulunduğu parka lokanta, kafeterya ve restoran inşa edilecek. 


Park ticari işletmeye dönüşüyor BirGün'e konuşan İBB Meclisi'nin CHP'li eski üyesi İbrahim Doğan, halka açık olan park alanının rant uğruna ticari işletmeye dönüştürüldüğünün altını çizerek, "Parkın içerisinde tescilli tarihi ağaçlar mevcut. Bakanlık bu yanlış politikalarla yerel yöneticilerin yetkilerini de yok sayıyor" dedi. "Yapılan bu plan tadilatı imar planı yapma ilkelerine, imar mevzuatına ve yasalara aykırı" diyen Doğan, "Park alanı olası depremde toplanma amacı ile de kullanılacağından dolayı bölgede ihtiyaç duyulan bir alan. Bütün bu gerçeklere rağmen yasal olmayan bu plan rant uğruna yapıldı. 


Halkın yaşam alanlarını ve yeşil alanları yok eden bu anlayışa karşı kamuoyu duyarı olmalı" şeklinde konuştu. 


25 Kasım'da askıdan inecek ve ağırlık olarak konut alanlarından oluşan plana ilişkin Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait taşınmazın 'dini tesis alanı ve parklar dinlenme alanları' olarak belirlenen kullanım kararının 'dini tesis alanı ve 'günübirlik tesis alanına' dönüştürülmesi için planlanan değişiklik 644 sayılı KHK'nın 2(ç) maddesi kapsamında onaylanmıştır." 


BirGün


Geri Dön