26 / 04 / 2024

KPSS’ye girenler dikkat! Memur olabilirsiniz! İşte başvuru şartları ve detaylar…

KPSS’ye girenler dikkat! Memur olabilirsiniz! İşte başvuru şartları ve detaylar…

Ticaret Bakanlığı Resmi Gazete'de taşra teşkilatında görevlendirilmek ile birlikte 175 denetmen yardımcısı alınacağını duyurdu. İş arayan birçok kişi de personel alımı ilanı ile ilgili başvuru ve kriterlerini araştırmaya başladı. Peki, Ticaret Bakanlığı personel alımı kriterleri neler? İşte detaylar



Ticaret Bakanlığı 175 denetmen yardımcısı alımı yapacağını resmen duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ilan detaylarına göre; bakanlığın taşra teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfından 8. ve 9. derecelerdeki kadrolara atanmak için, giriş sınavı ile 175 ticaret denetmen yardımcısı alınacak. Peki, Ticaret Bakanlığı 175 denetmen yardımcısı alımı için de gereken kriterler neler? 175 denetmen yardımcılığı ilanı için KPSS şartı gerekli mi?

TİCARET BAKANLIĞI KPSS İLE 175 MEMUR ALIMI YAPACAK

Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatında görev verilmek için alınması planlanan 175 denetmen yardımcısı alımı aday kişilerden KPSS puan türünden en az 70 puan istiyor.

Başarı sırasına göre de kontenjan sayısının 20 kat sayısına kadar olan adayın çağrılma yapacağı zaman diliminde son sıradaki aday ile de eşit puana sahip kişilerin tamamı yazılı sınava çağrılacak.

ALIM YAPILACAK KADROLAR VE KONTENJANLARI

-Ziraat Mühendisliği: 40

-Kimya Mühendisliği: 18

-Kimya: 7

-Tekstil Mühendisliği: 12

-Kamu Yönetimi: 7

-Uluslararası İlişkiler: 7

-İşletme:6

-Maliye:6

-Hukuk: 13

-İktisat: 8

-Gıda Mühendisliği: 46

-Biyoloji: 6

KPSS’ye girenler dikkat! Memur olabilirsiniz! İşte başvuru şartları ve detaylar…


Geri Dön