24 / 04 / 2024

Kredi borcu olanlar dikkat!

Kredi borcu olanlar dikkat!

Kredi çekmeden önce bazı aşamaları yerine getirmek gerekiyor. Eviniz, ya da üzerinize kayıtlı bir taşınmaz ipotek altına alınıyor. Ancak borcunuzu ödeyemediğiniz durumunda hakkınızda icra işlemi başlatılabilir.



Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kredi çektim ama 2 aydır ödeme yapamadım. Ne yapabilirim?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Kredi çektim ama 2 aydır ödeme yapamadım. Ne yapabilirim?

Kredi çekmeden önce bazı aşamaları yerine getirmek gerekiyor. Banka bu durumda kendi durumunu güvene almak için sizden gerekli koşulları yerine getirmenizi bekleyecektir. Eviniz, ya da üzerinize kayıtlı bir taşınmaz, maaşınızın tutarını ve kefil olan bir kişinin bilgisini isteyecek bu durum karşısında size istediğiniz krediyi sunacaktır. Peki, 'tüm bu durumlar yerine getirilmiş ama sonrasında işler kötüye gitmişse neler olur?' sorusuna gelince; Banka size verdiği ödemeyi geri alacaktır. Kredi borçlusundan kredi ödemesini almak için icrai girişimlerde bulunacaktır. İpoteği paraya çevirebilecek ev ya da araba bulunuyor ise icrai satışlarla paranın teminini sağlayabilecektir. Banka asıl kişiye ulaşamıyor ise kefil yükümlüdür..

En uygun konut kredisi faizi bu bankada!

Bu fırsat kaçmaz! 5 soruda yapılandırma!


Geri Dön