29 / 03 / 2024

Kredili konut satışı yüzde 50'nin üzerine yükselecek!

Kredili konut satışı yüzde 50'nin üzerine yükselecek!

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, konut sektöründe, bankaların faiz indirimleri ve inşaat firmalarının kampanyaları ile neredeyse kredili evlerin yok sattığı şeklinde yükselen bir satış ivmesinin yakalanmasını değerlendirdi.



Konut sektöründe, bankaların faiz indirimleri ve inşaat firmalarının kampanyaları ile  neredeyse kredili evlerin yok sattığı şeklinde yükselen bir satış ivmesinin yakalanmasını değerlendiren Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, “Gayrimenkul satış oranlarının geçen yıla göre ciddi bir şekilde yükselişinin en açık sebebi  düşük faiz ve uzun vadeli ödeme seçeneklerinin oluşmasıdır. Kredili satışların artması ve sektörün ivme kazanması, fedakârlığın ürünü olarak değerlendirilmelidir” dedi.


Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, “Devletimizin arkasında duran, iç piyasayı canlı tutan kampanyaların etkisiyle, 2015 yılında 1.2 milyonluk satışa imza atan sektörün, 2016 yılında konut satışları rakamında 1.5 milyonluk eşiği aşması sürpriz olmayacaktır. Bizde yakın zamanda satışa çıkacağımız 1.236 konutluk yeni projemiz “3. İstanbul” için 8 kat fazla talep topladık. Bu da Türkiye’nin geleceğine olan güveni apaçık göstermektedir. Ekim ayında %37 olarak gerçekleşen ipotekli konut satışı, faizlerin daha makul bir seviyeye inmesiyle Kasım ayında %50'nin üzerine rahatlıkla çıkacaktır” diye konuştu.



Geri Dön