19 / 04 / 2024

Krediyle alınan evin tapu masrafı 2017!

Krediyle alınan evin tapu masrafı 2017!

İster yatırım ister oturum amaçlı olsun konut satın alan kimselerin belli oranlarda tapu masrafları oluyor. Peki, krediyle alınan evin tapu masrafı 2017 ne kadar?



Yatırım ya da oturum amaçlı olarak konut satın almak isteyen kimseler, genellikle bankaların konut kredilerinden yararlanıyor. Diğer kredilere göre daha uzun vadeli ve düşük faiz oranlı olan konut kredisi belli koşullara sahip kişi ve evlere veriliyor.


Eğer yapı inşa halindeyse, müteahhit firmanın anlaşmalı olduğu bankalardan konut kredisi kullanılabiliyor. Ancak herhangi bir anlaşmanın bulunmaması halinde bankalar, inşa halindeki daire için kredi vermiyor.


Peki, krediyle alınan evin tapu masrafı 2017 ne kadar?


2017'de gayrimenkullerin ivaz karşılığında veya ölünceye kadar bakma akdine dayanarak yahut trampa hükümlerine göre devir ve iktisabında gayrimenkulun beyan edilen devir ve iktisap bedelinden az olmamak üzere emlak vergisi değeri üzerinden devir eden ve devir alan için ayrı ayrı binde 20 oranında tahsil edilecek. Bu oran kredili kullanımlarda da geçerli oluyor.


Örneğin dairenin satış değerinin 300 bin lira olduğunu düşünelim. Bu durumda alıcı 6 bin lira, satıcı 6 bin lira olmak üzere toplamda 12 bin lira ödeme yapılıyor.


Ayrıca 2017 yılı için 90,50 TL olarak belirlenen döner sermaye bedelinin ödenmesi de şart.


Tapu işlemleri için gerekli belgeler

-Satıcıdan İstenen Belgeler

Tapu veya fotokopisi

1 Fotoğraf

TC Kimlik No'lu Nüfus Cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi

Vergi borcu yoktur yazısı 

Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname 


-Alıcıdan İstenen Belgeler

TC Kimlik No'lu Nüfus Cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi

2 Fotoğraf

Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)



Tapu eksik beyan harcı 2017!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön