25 / 04 / 2024

Kredya, bünyesinde 540 milyon TL kredi hacmini barındırıyor!

Kredya, bünyesinde 540 milyon TL kredi hacmini barındırıyor!

Bireysel kredi yönetim platformu olan Kredya’ bugüne kadar 250.000’den fazla kullanıcı tarafından tercih edildi. Önemli değerlendirmelerde buiunan Kredya CEO’su Murat Çetinkaya," Konut kredisi kullanmayı düşünen veya kredi ödeyen herkes Kredya'dan faydalanabilir" dedi...



Bünyesinde 540 milyon TL kredi hacmini barındıran Kredya, Money 2020’ye davet edildi.

Türkiye’nin ilk bireysel kredi yönetim platformu olan Kredya, bugüne kadar 250.000’den fazla kullanıcı tarafından indirildi. Platformda ayda 2.5 milyondan fazla kredi araması gerçekleştirilebiliyor. Kredya, kullanıcılarından aldığı 4.7 ortalama puanı ile en sevilen finans uygulaması olmayı başardı. 2018 ve 2019 yıllarında finans kategorisinde Altın Örümcek Ödülü kazanan ve Dünya’nın en önemli finans etkinliklerinden olan Money 2020’ye davet edilen Kredya, bünyesinde 540 milyon TL kredi hacmini bulunduruyor. Kullanıcıların kredilerini en “kolay” ve en “tasarruflu” bir şekilde yönetmesine yardımcı olmayı ve en çok kullanılan kredi arama ve yönetim uygulaması olmayı başaran Kredya’nın tüm hizmetlerine iOS ve Android uygulama marketlerinde ücretsiz ulaşılabiliyor.

Kredya, Türkiye'de yaygın bir şekilde kullanılan konut, ihtiyaç ve taşıt kredilerinde kullanıcılarına her sene milyarlarca lira tasarruf ettirmeyi amaçlayan bir finansal teknoloji girişimi. Ayda 2,5 milyon kez kredi araması yapılan Kredya bünyesinde; kredi hesaplama araçları ve başvuruları ile mevcut kredilerin takibi ve güncel faiz indirimlerine göre kredilerin yeniden yapılandırması ve taşınması gibi  konularda kullanıcılarına yardım ediyor. 

Girişim, kredi araştırma sürecinden başvuruya, ödeme sürecinden kredinin kapatılmasına kadarki tüm süreç boyunca kullanıcılarının en büyük yardımcısı olmayı hedefliyor.

Kredya’nın ilk versiyonunu 2015 yılında kendi kredilerini yönetebilmek için geliştiren Kredya CEO’su Murat Çetinkaya: “Platformumuzdaki verilere dayanarak 2020’nin önceki yıllarda göreceli yüksek oranlarla kullanılmış kredilerin sıkça yapılandırılacağı veya başka bankalara taşınacağı bir sene olacağını düşünüyorum. Kredya olarak bu konuda kullanıcılarımıza mevcut kredilerinden ne kadar tasarruf edebileceklerini kolayca hesaplayacağı araçlar sunuyoruz. Ayrıca kullanıcılarımıza kredilerini daha düşük oranlarla yenilemelerine yardımcı oluyoruz. Kredi ödeyen veya kredi kullanmayı düşünen tüm vatandaşlarımızı Kredya’yı kullanmalarını öneriyoruz. Bugüne kadar yüzbinlerce kullanıcımızın faydalandığı hizmetlerimizden ücretsizce faydalanabilirler.

2018 yılında tarihi zirvelere ulaşan ihtiyaç, konut ve taşıt kredileri oranlarının 2019 yılında çok ciddi düşüşüne tanık olduk. Bu düşüş 2020 yılının ilk ayında da devam etti.  Özellikle Merkez Bankası faiz indirimleri ve kamu bankalarının kredi oranlarını düşürmeleri özel bankaların da indirim yapmasına neden oldu. Bu trendin 2020 ortalarına kadar devam edeceğini daha sonra ise bir süre yatay bir seyirde kalacağını tahmin ediyoruz.” dedi.

Kredya İle Neler Yapabilirsiniz ?

Kredilerinizin taksit günlerini, taksit tutarlarını, kalan borcunu ve fazlasını Kredya ile tek yerden yönetebilirsiniz. 

En hesaplı kredileri bulun!

Kredya, kredi başvuru sürecinde şeffaflığın ve tüm seçenekleri değerlendirmenin önemli olduğuna inanıyor. Bunun için de bankalardan en güncel teklifleri derleyip en doğru kararı almanıza yardım ediyor. 

Kredya'yı kimler kullanabilir?

Konut, ihtiyaç veya taşıt kredisi kullanmayı düşünen veya kredi ödeyen herkes Kredya'dan faydalanabilir. 

Yeni Versiyonda Hangi Yenilikler Geliyor?

Taksit Hatırlatıcı: Kredilerinizin ödeme tarihlerini unutmaktan korkmayın! Kredya, ödemeleriniz yaklaşınca size haber versin.

Arama Uyarıları: Kredi ararken aradığınız kredinin oranı değişti mi diye her gün bakmayın. Arama uyarınızı oluşturun ve geriye yaslanın! Kredya size değişimleri günlük olarak bildirsin.

Login : Facebook hesabınızla istediğiniz Android cihazdan giriş yapın.

Bireysel Krediler Pazarı 2020 Öngörüleri

2018 yılında tarihi zirvelere ulaşan ihtiyaç, konut ve taşıt kredileri oranlarının 2019 yılında çok ciddi düşüşüne tanık olduk. Bu düşüş 2020 yılının ilk ayında da devam etti.  Özellikle Merkez Bankası faiz indirimleri ve kamu bankalarının kredi oranlarını düşürmeleri özel bankaların da indirim yapmasına neden oldu. Bu trendin 2020 ortalarına kadar devam edeceğini daha sonra ise bir süre yatay bir seyirde kalacağını tahmin ediyoruz. 

Konut Kredisi Oranlarında Düşüş Devam Edecek

Oranların düşmesiyle birlikte bir çok dinamiğin de harekete geçtiğini tespit ettik. Bunlardan biri sıfır konutların kredili satışlarında önceki yıla göre yüzde 500’lere varan aylık artış ve talebe bağlı olarak konutlardaki fiyat yükselişi. Sonbahara kadar alt-orta ve orta-üst sınıf konutlardaki fiyatların faiz indirimi ve artan talebe paralel olarak artmaya devam edeceğini tahmin ediyoruz. İkinci el konutların ise sonbahara kadar yavaşca artmasını, sonbahar sonrasında stokların erimesiyle yoğun bir şekilde şekilde artmasını bekliyoruz. Konut kredisi oranlarının biraz daha düşeceğini tahmin ediyoruz. BDDK’nın verilerine göre aralık ayında 199 milyar lirayi aşan konut kredisi hacminin önümüzdeki aylarda daha da artacağını düşünüyoruz.

İhtiyaç Kredisi Oranlarında Tarihi Dipler Yaşıyoruz:

İhtiyaç kredilerinde tarihi dipleri gören oranların kredi kullanımını ciddi bir şekilde arttırdığı gözlemleniyor. BDDK’nın verilerine göre aralık ayında toplam ihtiyaç kredileri hacmi 260 milyar lirayı geçti. İhtiyaç kredisi kullanımını arttıran bir diğer etkense vadelerin 36 aydan 60 aya uzatılması oldu. Vadelerin uzaması taksit tutarlarını düşürdü ve bu da dar gelirli vatandaşların taksit ödemeleri  kolaylaştırdı. Örnek olarak yüzde 0.89 oran üzerinden 20 bin TL kredi için 36 aylık vadede taksit tutarı 672 TL iken, 60 ay vadede bu taksit tutarı 453 liraya düşüyor. İhtiyaç kredilerinde minimum oranların biraz daha düşebileceğini ama tüketici açısından çok büyük farklar yaratmayacağını tahmin ediyoruz.

2. El Taşıt Kredilerinde Yeni Kampanyalar Gelebilir

Taşıt kredilerinde yerli üretim araçlar için başlatılan kampanyalar etkili oldu ve sıfır taşıt kredilerinde ciddi bir hareketlilik yaşandı. Bununla birlikte sıfır araç arzının talebi karşılayamaması durumu nedeniyle ilgi 2. el taşıtlara yöneldi. Bu da 2. el taşıt fiyatlarında artışa neden oldu. Taşıt kredilerinde de oranların biraz da düşebileceğini ve 2. el taşıt kredilerinde yeni kampanyaların başlayabileceğini tahmin ediyoruz.


 


Geri Dön