26 / 04 / 2024

Kripto para borsalarının kaptanı ABD mi?

Kripto para borsalarının kaptanı ABD mi?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, ABD ve kripto para regülasyonlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda ABD'nin kripto paralara ilişkin düzenlemelerini anlattı. 



Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, ABD ve kripto para regülasyonlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem'in Para Dergisi'ndeki 'ABD kripto borsa regülasyonları' başlıklı yazısı şu şekilde;

Kripto para birimleri, alternatif ideallerin, sistemlerin, yatırımcıların ve özel firmaların ilgisini çeken varlıklara hızlı bir şekilde evrildi. Kripto para birimleri için düzenleyici yasalar, varlık sınıfına artan ilgi ve kullanım arttıkça ihtiyaç haline gelmeye başlıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde kripto para piyasasının benimsenmesi tüm dünyada olduğu gibi hızlı bir ivme ile ilerlemeye devam ediyor. ABD, çok sayıda kripto varlık yatırımcısı ve blok
zincir teknoloji firmasına sahip olmasına rağmen, ülkede henüz kripto varlık borsaları için düzenlenmiş regülasyonlar bulunmuyor.

Kripto para borsalarının kaptanı ABD mi?

Yakından izleniyor

Ülkede kripto varlık borsalari hem ABD Hükümeti hem de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yakından izleniyor. ABD Doları dünyanın rezerv para birimi olmaya devam ederken, Amerika Birleşik Devletleri tarafından yapılacak regülasyonlar diğer ülkeler için yol gösterici bir özellikte olacaktır. Düzenleyici birimler tarafından yaratılacak kurallar ortamı sürdürülebilir yenilik, rekabet ve şeffaflık için temel oluşturabilir. Dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler ve politika yapıcılar, kripto para birimleriyle birlikte ortaya çıkan yeni inovatif gelişmeleri sürekli olarak değerlendiriyor.

ABD tarafında ise kripto piyasasına yönelik yürürlüğe girmiş uygulamalar bulunuyor. 10 Ağustos 2021'de ABD Senatosu, önümüzdeki sekiz yıl içinde altyapı finansmanını artırmayı amaçlayan 1 trilyon dolarlık bir yasa tasarısını onayladı. Yasa tasarısı, kripto borsası yatırımcıları için yatırımlarını raporlama gerekliliği getirdi. Amerika tarafındaki yasal düzenlemeler ve regülasyon işaretlerinin transfer işlemlerini takip ederek, kripto borsalarını kontrol altına almak istediklerini görmekteyiz.

Kripto para borsalarının kaptanı ABD mi?

Geminin kaptanı ABD mi?

ABD Hazine Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde sabit koinlerle ilgili bir raporun yayımlanmasının ardından, altı kripto para şirketi yöneticisi ABD'nin başkenti Washington'da House Financial Services Committee'si (Finansal Hizmetler Komitesi) tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda ekosistemin önde gelen şirketlerinden birçok kişi bulunurken dijital varlıklar, kripto paralar ve sabit coinlerin oluşturduğu olumlu ve olumsuz riskler ele alınarak geniş kapsamlı bir görüşme yapıldı. Kripto para kullanıcılarının olumsuzluklardan etkilenmemesi ve yasa dışı faaliyetleri önlemeye yönelik fikirler tartışıldı. Toplantı sonucuna göre kripto para endüstrisine yaklaşımı diğer ülkelerin yaklaşımı şekillenebilir ve ABD bu konuda geminin kaptanı niteliğini taşıyabilir.

Kripto para borsalarının kaptanı ABD mi?

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) sık sık kripto varlık borsalarına düzenleyici yasalar getirilmesi gerekliliğini hatırlatıyor. Tüm bunların yanında, kripto varlık ekosistemi gün geçtikçe daha da büyüyor ve her kesimden insanı yatırımcı olarak bünyesine katmaktadır. Getirilecek olan regülasyonlar ise bu ekosistemi iyileştirmeye yönelik olacağı sinyalleri verilmektedir.

Kripto paralarda düzenlemeler sıkılaştı!

Kripto paralarda 2022 beklentileri neler?


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön