29 / 03 / 2024

Kripto para saldırıları büyüyecek!

Kripto para saldırıları büyüyecek!

2022 finansal tehdit tahminlerini açıklayan araştırmacılar hedefli kripto para birimi saldırılarının büyüyeceğini belirtti. 



Kaspersky Latin Amerika'daki Küresel Araştırma ve Analiz Ekibi (GReAT) Başkanı Dmitry Bestuzhev, '2022'de Finansal Kuruluşlara Yönelik Siber Tehditler' raporuna ilişkin "Pek çok bölgeye hakim siber suçluların dünyanın diğer bölgelerine de kaydığını ve siber güvenlik uzmanlarının daha çok çalışmasına neden olduğunu gördük" idiye konuştu. Anadolu Ajansı'ndan Abdulkadir Günyol'un haberine göre; 2022 finansal tehdit tahminlerini açıklayan araştırmacılar hedefli kripto para birimi saldırılarının büyüyeceğini belirtti. 

Kripto para saldırıları büyüyecek!

- Uzmanlar, bilgi hırsızlarının hızlanması ve konsolidasyonuna dikkati çekiyor

Kripto paraların dijital bir varlık olması ve bütün işlemler in çevrimiçi şekilde yapılması, kullanıcılara anonim bir şemsiye sağlıyor. Bunlar siber suç grupları için fazlaca cezbedici. Fakat bu sektörü hedef alanlar sadece siber suç örgütleri değil, devlet destekli tehdit aktörleri de bunların peşine düşmüş durumda APT gruplarının kripto para birimi işine agresif bir şekilde saldırmak için yükseldiği daha önce de görüldü. Uzmanlar, bu faaliyetlerin süreceğini öngörüyor. 

Kripto para saldırıları büyüyecek!

Uzmanlar, kusurlu güvenlik ve sahte donanım cüzdanlarından meydana gelen donanım tabanlı kripto tehditlerin de artacağını belirtiyor. Kripto para saldırıları daha fazla kişiyi hedef alınırken, siber suçlular yatırımcıların finansal varlıklarını çalmak için yeniseçenekler bulmayı sürdürüyor.

Kripto para yatırım fırsatları söz konusu olduğunda, Kaspersky araştırmacıları, siber suçluların arka kapılara sahip sahte cihazların üretiminden ve perakende satışından faydalanacağı, daha sonra da kurbanların finansal varlıklarını çalmak için sosyal mühendislik kampanyaları ve diğer tekniklerden faydalanacağı sonucunu ortaya koyuyor. 

Kripto paralar bağımlılık yapar mı?

Bitrota mağdurları nasıl dolandırıldı?

Kripto paraların güvenliği için donanım cüzdan!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön