29 / 03 / 2024

Kripto para şirketleri için yeni zorunluluk!

Kripto para şirketleri için yeni zorunluluk!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan yeni karar doğrultusunda kripto varlık hizmet sağlayıcıları gerektiğinde müşteriler tarafından  gerçekleştirilen işlemlerin gerçek faydalanıcı bilgisini bildirmesinin zorunlu olmasına karar verdi. 



Vergi kaçakçılığıyla mücadeleye yönelik bildirim zorunluluğu getirilen mükelleflerin kapsamı ve bildirimlerin usul ve esasları beli oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanlığının "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 529)" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Alınan kararlar doğrultusunda "Sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun"un uygulanmasında sorumlu olan kripto varlık hizmet sağlayıcıları Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından talep edildiğinde müşterileri tarafından yapılan işlemlerin gerçek yararlanıcı bilgisini bildirmesi zorunlu olacak.

Kripto para şirketleri için yeni zorunluluk!

Bildirim yapma yükümlülüğü olacak kurumlar vergisi mükelleflerinin, gerçek faydalanıcı bilgisini geçici vergi beyannameleri ve yıllık kurumlar vergisi beyannamesi ekinde belirtmeleri istenecek. 

Kurumlar vergisi mükellefleri haricinde yer alan mükelleflerle diğer kişiler gerçek yararlanıcı bilgisini her sene Ağustos ayı sonuna kadar GİB'e dijital ortamda bildirmesi şart koşulacak. Bildirime konu bilgilerde değişiklik yaşanması durumda, değişiklikler bir ay içinde belirtilecek. 

Kripto madencileri Çin'den kaçıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön