25 / 04 / 2024

Kripto para şirketlerinden 3 talep!

Kripto para şirketlerinden 3 talep!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para yasasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak kripto para borsaları için yapılması planlanan düzenlemeler için dün Meclis’te bir toplantı düzenlendi. İşte detaylar...



Ülkemizde faaliyet gösteren toplamda üç Kripto Para borsası BTC Türk, Binance ve Paribu’nun yetkilileri önceki gün Meclis’te gerçekleştirilen “kripto para” Yasa teklifi için düzenlenen toplantıya katılım sağladı. Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, sektör yetkililerininTürkiye’de yerleşik sistem altyapısı, sermaye şartı, şeffaflık başlıklarında 3 temel talebi ilettiği belirtti.

Konuyla ilgili olarak edinilen bilgilere göre, gerçekleştirilen toplantıda Türkiye’nin önde gelen 3 kripto para borsası yetkilileri, son zamanlarda sık sık gündeme gelen sektörün sıkıntılarını dile getirerek, merakla beklenen yasal düzenleme konusundaki beklentilerini bildirdiler. Sektör temsilcileri konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada regülasyon konusunda kullanıcıyı, kullanıcı varlıklarını ve yatırımcıyı koruyan bir düzenleme olması gerektiğini belirtti. Bu konuda, Türkiye’de son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para piyasasında kuralların olması gerektiği belirtilirken kullanıcı kabulunun MASAK tarafından denetlenmesi gerektiği de bildirildi.

Kripto para şirketlerinden 3 talep!

‘VERGİ YABANCI BORSAYA  MI UYGULANMALI’

Vergilendirme ile ilgili görüşlere de yer veren yetkililer, “Kripto para kullanıcılarına yönelik bir vergilendirme olmamalı” görüşünü belirtirken, vergilendirmenin yabancı borsalarda uygulanmasının önemine de değinildi. Yetkililer son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para borsaları olarak her işlem için vergi ödediklerini ama bu vergilerin de kripto başlığında da belirli bir sisteme bağlanmasını savundu. Yetkililer ayrıca, merakla beklenen yasa ile yabancı borsalarda minimum sermaye şartı getirilmesi gerektiğini belirtti. Ülkemizde yerleşik sistem alt yapısının sağlanması gerektiğini dile getiren yetkililer konuyla ilgili olarak,  “Yabancı borsaların sistem altyapısını Türkiye’de kurması ve bu yolla hesap verilebilir olmasının sağlanması gerekiyor” dedi.

Kripto para şirketlerinden 3 talep!

FENOMENLERE DİKKAT ÇEKİLDİ

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para borsasında şeffaflık ve güvenin olması gerektiğini söyleyen yetkililer, sosyal medyada yatırımcıları yönlendiren fenomenlere dikkat edilmesi gerektiğine de dikkat çekti. Yetkililer konuyla ilgili yaptıkları açıklamada “Yasal düzenleme olmadığı için fenomenler, kullanıcıları dilediği gibi yönlendirebiliyor. Büyük mağduriyetler yaşandığını da görüyoruz” dedi. Toplantıda talepleri dinleyen Elitaş’ın da, “Oluşturulacak mevzuat yasaklayıcı değil düzenleyici olmalı. Bunun için çalışıyoruz. Temel amaç, yeni teknolojilerle vatandaşların mağdur edilmesinin önüne geçmek. Öte yandan ‘devlet yüzde 40 vergi alacak’ iddialarının aslı yok. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Kripto para şirketlerinden 3 talep!

‘TALEBİMİZ DENETLEME’

Paribu CEO’su Yasin Oral toplantıdan sonra konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Paribu olarak kurulduğumuz günden bu yana, dünyada olan regülasyonları takip ederek yasalara uygun şekilde varlığımızı sürdürüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz toplantıda taleplerimizi sermaye, teknolojik altyapı, iletişim faaliyetleri ve regülatör denetimi başlıkları altında ilettik. Ülkede öncelikle platformların altyapı ve yatırımlarının, kullanıcı ve ülke menfaatlerini gözetecek kurallara tabi tutulmasını, doğru rekabet koşullarının oluşturulmasını ve küresel arenada Türkiye ekonomisine yeni alanların açılmasını sağlayacak bir düzenlemenin gerekli olduğuna inanıyoruz. Burada da beklentimiz yasaktan ziyade getirilecek düzenlemelerle ekosistemin daha da güçlendirilmesidir. Kullanıcıların korunması için yetkili otoritelerden kuruluş izni almış, ödenmiş nakdi sermayesi olan, Türkiye’de kendi teknolojik altyapısıyla faaliyet gösteren, vergisiz gelir elde etmeyen kurumların gerekli regülatör denetimlerine tabii tutulmasının hem kripto varlık ekosistemi için hem de ülke menfaatleri için doğru olacağı kanaatindeyiz. Aynı zamanda token arzlarının teknik ve hukuki altyapı başlıklarının da regülasyon kapsamına dahil olması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer kapsayıcı, kolaylaştırıcı, kullanıcıyı koruyan bir regülasyon hayata geçirebilirsek buradaki fırsatı yakalayacağız ve Türkiye ekonomisine çok büyük bir güç kazandıracağız.” şeklinde konuştu.

Kripto paralar ağır yara aldı! Bitcoinde 20 bin dolar sesleri...

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Bitcoin neden değer kaybediyor? 

Bitcoin neden düşüyor?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön