26 / 04 / 2024

Kripto paralar ağır yara aldı! Bitcoinde 20 bin dolar sesleri...

Kripto paralar ağır yara aldı! Bitcoinde 20 bin dolar sesleri...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para piyasalarındaki şok dalgası hız kesmeden sürüyor.



ABD arasında yaşanan jeopolitik gerilim, Küresel piyasalardaki enflasyon riskleri, Rusya-Ukrayna-ABD borsalarındaki sert düşüşün ikinci güne taşınması, Fed’in faiz artırım hamlesini gerçekleştirecek olması, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralara karşı gelen madencilik yasakları, yükselen enerji fiyatları sebebiyle Kripto Para madencilik faaliyetlerinin yavaşlaması, yine son zamanlarda sık sık gündeme gelen altın fiyatlarının güç kazanması gibi bazı etkenler gündemden düşmeyen kripto paralarda korku iklimini de ortaya çıkardı.

Kripto paralar ağır yara aldı! Bitcoinde 20 bin dolar sesleri...

ABD BORSALARI ÇAKILDI MI?

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; ABD borsalarına bakıldığında 2 günde çok büyük kayıplar yaşandığı belirtildi. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paraların düşmesinde öncü sebepler arasında yer alan ABD borsaları da yine yüzde 1’in üzerinde kayba yöneldiler.

Açıklanan resmi rakamlara göre, Dow Jones yüzde 1.30 oranında düşüşle 34 bin 265 paundan, S-P 500 yüzde 1.89 oranında düşüşle 4397 puandan, Nasdaq de yüzde 1.69 oranında düşüşle 176 puandan kapanış yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön