23 / 04 / 2024

Bitcoin bir buçuk ay sonra yeniden 20 bin doların altında!

Bitcoin bir buçuk ay sonra yeniden 20 bin doların altında!

En çok tercih edilen kripto para birimleri arasında yer alan Bitcoin'in fiyatı 1 aydan fazla bir süredir ilk defa 20 bin doların altına indi.



Amerikan Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın parasal sıkılaşmanın süreceği mesajının kripto para birimleri üzerinde baskı oluşturmasından sonra kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin'in fiyatı 1 aydan fazla bir süredir ilk defa 20 bin doların altına indi.

Analiz şirketi Coinmarketcap tarafından açıklanan resmi verilere göre, kripto para birimi Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri yalnızca 24 saat içerisinde yaklaşık olarak yüzde 2 düştü ve 953 milyar doların altına geriledi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, makroekonomik endişeler ve Powell'ın geçen hafta cuma günü Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'ndaki "şahin" konuşmasının baskısı altında kaldı.

Bitcoin bir buçuk ay sonra yeniden 20 bin doların altında!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin, 18 bin 905 dolara kadar indiği 13 Temmuz tarihinden itibaren ilk defa 20 bin doların altına düşerken, TSİ 11.50’de 19 bin 836 dolardan işlem görüyordu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön