24 / 04 / 2024

Kripto paralar kalıcı olacak!

Kripto paralar kalıcı olacak!

İngiliz bankası Standard Chartered CEO’su Bill Winters, kripto paralara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



İngiliz bankası Standard Chartered, yeni varlık sınıfı üzerinde yaklaşan küresel piyasa düzenlemesi dalgasına karşın kripto para birimlerinde hızla ilerlemeyi hedefliyor. Finans Gündem'de yer alan habere göre; Standard Chartered CEO’su Bill Winters bankanın düzenlediği inovasyon konferansında, “Dijital varlıkların geleceğimizde çok büyük bir rolü var” diye konuştu. Winters kişisel görüşü olarak kripto para birimlerinin “kalıcı” olduğuna dikkat çekti. 

Winters açıklamasında, “Özellikle piyasanın bazı kesimlerinin enflasyon konusunda endişeli olduğu ve enflasyon konusunda endişelenmek için çok iyi nedenleri olduğu düşünüldüğünde fiat olmayan para birimleri için gelecekte çok büyük bir rol var” ifadelerine yer verdi. CEO, “Şu anda merkez bankaları keşfedilmemiş bir bölgede çok sıkı para politikası deneyleri yapıyor. Bu nedenle insanların bir alternatif istemesi son derece mantıklı” ifadelerini kullandı.

Kripto paralar kalıcı olacak!

Winters’ın bu açıklaması JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’ın kripto paraları hedef aldığı konuşmasının ardından birkaç gün geçince geldi. Dimon kripto paraları “beş para etmez” şeklinde nitelendirdi ve JPMorgan’ın Bitcoin bağlantılı borsada işlem gören birkaç ürünü piyasaya sürme planlarını açıklamasına karşın altında yatan temel teknolojiyi değerlendirmişti. 

Standard Chartered CEO’su Dimon’ın açıklamalarıyla ilgili yorumlarında, “Ben Bitcoin sahibi değilim. Ancak portföylerde bir rol oynaması gerektiğini düşünüyorum. Bununla birlikte tamamen merkezi olmayan kripto para birimlerinin mi yoksa bir miktar yönetilen kripto paraların mı tercih edileceği konusunda büyüleyici sorular var” diye konuştu. Winters stablecoin şeklinde de isimlendirilen ve fiat para birimlerine göre volatilitesini limitleyen varlıkların altını çizdi.

Kripto paralar kalıcı olacak!

Winters, “Piyasada bu enstrümanlar için bir rol varsa, o zaman bunu desteklememiz için bizim de bir görevimiz olacaktır. Ancak bu alan her zaman Çin'de veya başka bir yerde yapılabilecek köklü piyasa düzenlemesi korkuluklarına tabidir" ifadelerini kullandı. 

Standard Chartered, BitGo, Coinbase ve Gemini gibi dijital varlık platformlarına rakip olmak için Avrupalı kurumsal yatırımcılara ilişkin kendi kripto borsasını hazırlıyor. Banka Zodia Markets ismini verdiği kripto borsasının geliştirilmesi de dahil olazak şekilde bu sene müşterilerinin kripto varlıklara erişimini sağlamak amacıyla önemli ölçüde yatırım gerçekleştirdi. 

Kripto paralar kalıcı olacak!

Standard Chartered, kripto varlıklar alanına giren birkaç büyük finans şirketlerinden. JPMorgan ve Goldman Sachs gibi diğer firmalarsa, bankaların kripto varlıklar alanına dahil olmasına izin vermeyen piyasa düzenleyici kuralları neden gösteriyor.

ABD, kripto para madenciliğinde ilk sırada!

Kripto paralar yeniden yükselişte!

Kripto paralar ile ilgili efsaneler!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön