26 / 04 / 2024

Kripto paralar kayıplarını telafi etti!

Kripto paralar kayıplarını telafi etti!

Omicron varyantının sebep olduğu tedirginlikler yüzünden Cuma günü yüzde 8 gerileyen Bitcoin, bugün yüzde 6 değerlendi ve kayıplarının önemli bir bölümünü telafi etti.



Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan omicron varyantı riskli yatırımlarda etkisini gösteriyor. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; borsalarla beraber kripto paralar da geçen haftanın son işlem gününde sert düşüş sergiledi. Fakat haftanın ilk gününde risk iştahının yeniden yükselmesiyle kripto paralar da kayıplarını telafi edebildi.

Kripto paralar kayıplarını telafi etti!

OMİCRON ETKİSİ

Riskli bir yatırım aracı şeklinde nitelendirilen kripto paralardan da kaçışın hız kazanmasıyla Bitcoin de bu düşüşten nasibini aldı ve hafta sonuna doğru 54 bin doların altına düştü. Fakat hafta başında yeni varyanta ilişkin gelen bazı haberler sebebiyle risk iştahının yeniden yükselmesi Bitcoin’e olan ilginin de geri gelmesini sağladı. 

Bitcoin pazartesi günü yüzde 6 artarak 58 bin doların üstüne ulaştı. CoinDesk verilerine göre Bitcoin, son 24 saatte 58 bin 250 dolar ve 57 bin 600 dolar aralığında işlem gördü.

Kripto paralar kayıplarını telafi etti!

DİĞER KRİPTO PARALARDA SON DURUM

Diğer kripto para birimleri de omicron varyantına ilişkin gelişmelerden etkilendi. Cuma günü 4 bin dolar fiyat seviyelerine gerileyen Ethereum, bugün yeniden 4 bin 330 dolar fiyat seviyelerine çıktı. 

CoinMarketCap verilerine göre, son 24 saatte kaydettikleri değer yükselişleriyle beraber Binance Coin (BNB) 609 dolar fiyat seviyelerine, Solana (SOL) 203 dolar fiyat seviyelerine ve Cardano (ADA) ise 1,58 dolar fiyat seviyelerine ulaştı.

Bitcoin'de yatırım iştahı artabilir!

Sam Bankman-Fried'den kripto para uyarısı!

Kripto paralarda vergilendirme nasıl yapılıyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön