19 / 04 / 2024

Kripto paralar küresel bir finans krizi çıkarabilir!

Kripto paralar küresel bir finans krizi çıkarabilir!

İngiltere Merkez Bankası’nın (Bank of England) başkan yardımcısı Sir Jon Cunliffe, kripto paraların değerinde sıfırı görecek büyük bir çöküşün “kesinlikle makul bir senaryo” olduğuna vurgu yaptı. 



İngiltere Merkez Bankası’nın (Bank of England) başkan yardımcısı Sir Jon Cunliffe, dünyadaki bir sonraki mali krizin Bitcoin ve diğer kripto paralar sebebiyle çıkacağına ilişkin uyarı yaptı. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; İngiltere Merkez Bankası başkan yardımcısı Sir Jon Cunliffe, bu paraların değerinde sıfırı görecek büyük bir çöküşün “kesinlikle makul bir senaryo” olduğuna vurgu yaptı. 

Kripto paralar küresel bir finans krizi çıkarabilir!

Kripto paralarda meydana gelecek bir çöküşün küresel finans sektörüne de bulaşabileceğine dikkat çeken Cunliffe, “Ferdi yatırımcılara yönelik darbenin finansal istikrar riskine sebep olma ihtimali düşük ama finans kurumları için tablo daha az net” açıklamasında bulundu.

Günümüzde kripto para piyasasının değerinin 1,7 trilyon sterline (21,3 trilyon TL) ulaştığının altını çizen Cunliffe, bunun 2008 yılında dünyada büyük bir finans krizine neden olan yüksek faizli mortgage piyasasından büyük olduğuna vurgu yaptı.  

Kripto paralar küresel bir finans krizi çıkarabilir!

Kripto para piyasasında acilen bir düzenleme yapılmasının gerekli olduğunu belirten Cunliffe, “Mali sistem içinde, özellikle de büyük ölçüde düzensiz bir ortamda bir şeyler hızla büyüyorsa, mali istikrarla ilgili yetkililer buna dikkat etmeli” diye konuştu. Kripto para piyasasının değerinde bu sene yüzde 200 yükseliş yaşandı.

Bitcoin ve Ethereum rekor mı kıracak?

Kripto paralar kalıcı olacak!

Kripto paralar ile ilgili efsaneler!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön