25 / 04 / 2024

Kripto paralarda rekabet kızıştı!

Kripto paralarda rekabet kızıştı!

Şaka amaçlı piyasaya çıkan iki kripto para birimi Shiba Inu ve Dogecoin arasında kıyasıya rekabet devam ediyor. Peki kripto paralarda son durum ne oldu? Shiba Inu ve Dogecoin değerlendi mi? İşte ayrıntılar...



Tesla CEO’su Elon Musk’ın köpeğinin cinsinden esinlenerek piyasaya çıkarılan ve Musk’ın twiti ile değeri bir ayda 12 kat değerlenen Shiba Inu, bir başka köpek coini olan ve Elon Musk’ın spekülasyonları sebebiyle büyük dalgalanmaların yaşandığı Dogecoin’le kıyasıya rekabet halinde.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; bütün kripto paralar arasında işlem hacmi olarak ilk ona giren iki köpekli şaka coini arasında kıyasıya rekabet devam ediyor.

Kripto paralarda rekabet kızıştı!

Geçen haftanın sonuna doğru rekora ulaşan Shiba Inu, son 24 saatte değer kaybederken Dogecoin’in değeri de hafta içinde son ayların en yükseğine çıktı. Perşembe itibariyle Coinbase'de Dogecoin 0,335 dolara yükselerek iki ayın en yükseğine, SHIB ise 0.00008616 dolar ile bütün zamanların en yüksek seviyelerini görmüştü. 

Rekabetin kıyasıya şekilde devam etmesi sebebiyle ve Bitcoin’deki kısmi düşüşe paralel şekilde bugün SHIB, yüzde 15 değer kaybıyla 0,0000620 dolar seviyesine düşerken Doge ise yine ciddi bir değer kaybederek 0,258796 seviyesinden işlem gördü.

Kripto paralarda rekabet kızıştı!

“Dogecoin katili” şeklinde nitelendirilen ve son bir aydaki büyük kazanımıyla ses getiren şaka para birimi bu ay piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para birimi arasında yer aldı. Shiba Inu ve Dogecoin bu gelişme sonrasında dünyanın en büyük kripto birimleri arasında 9. ve 10. sırada oldu. 

Fakat iki şaka coinindeki bu gelişmelere karşın yatırımcılar Dogecoin’in geçen seneki akıbeti sebebiyle oldukça tedirgin. Kasım 2020 ve Mayıs 2021 ayları arasında Elon Musk’ın twitleri nedeniyle büyük bir performans sergileyen Dogecoin, Musk’ın katıldığı bir televizyon programı sonrasında tepetaklak olmuş, buradaki gerileme Bitcoin dahil bütün kripto para birimlerine paralel şekilde gelişmişti.

Kripto paralarda rekabet kızıştı!

DOGECOİN’İN İŞLEM HACMİ ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE KÜÇÜLDÜ

Kripto para borsası Robinhood tarafından bildirilene göre, şirket Dogecoin üzerinden üçüncü çeyrekte 51 milyon dolarlık kripto işlem geliri elde ettiğini bildirdi. Bu gelir Dogecoin’in Mayıs ayında rekor kırdığı dönemi de içinde barındıran ikinci çeyrekte 233 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmişti. Dogecoin işlemleri, o dönemde Robinhood’un toplam gelirinin neredeyse üçte birini oluşturuyordu. Bu gelirin üçüncü çeyrekteki payı sadece yüzde 8 oldu. Bu, Dogecoin için büyük bir işlem düşüşü anlamına geliyor.

Kripto para yatırımcıları, aynı akıbetin Shiba Inu’nun da başına gelmesi konusunda endişeli.


Kripto paralarda EFT dalgası!

Squid Game kripto parasının değeri yüzde 430 arttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön