25 / 04 / 2024

Kripto paralardaki korkular gerçek oluyor! Yatırımcılara flaş uyarı! 

Kripto paralardaki korkular gerçek oluyor! Yatırımcılara flaş uyarı! 

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) kripto para piyasalarında yakın zamanda yaşanan keskin değer kayıplarının, dağınık olan dijital para birimi ticaretiyle ilgili uzun süredir yapılan uyarıların gerçeğe dönüştüğünü belirtti. Peki kripto paraları neler bekliyor? 



Reuters'a açıklamalarda bulunan Carstens, vergi rezervlerine erişimi olan devlet destekli bir otorite bulunmadan hiçbir para biriminin güvenilir olmayacağına vurgu yaptı ve "Kripto paranın gündeme gelen tüm zayıflıklarının ortaya çıktığını düşünüyorum. Yerçekimine karşı koyamazsınız... Bir noktada gerçekten bir sorunla karşı karşıya olduğunu kabullenmek gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Kripto paralardaki korkular gerçek oluyor! Yatırımcılara flaş uyarı! 

Cumhuriyet'in aktardığına göre; Kripto para piyasalarındaki çöküşün batık kredilerin global finansal çöküşü tetiklemesi gibi bir kriz yaratmasını beklemediğinin altını çizen Cartens, yatırımcıların kayıplarının dikkate değer büyüklükte olacağına ve kripto para piyasalarının şeffaf olmayan yapısının belirsizliği beslediğine vurgu yaptı. 

Piyasa analistleri, kripto para piyasalarının Kasım'dan bugüne 2 trilyon dolardan fazla gerilediğine dikkat çekiyor. Buna karşın Cartens, gelecek 2 ya da 3 yılda merkez bankalarının para birimlerinin karşılıklı kullanımı için bir mekanizma geliştirilmesinin beklendiğini dile getirdi. 

Kripto paralardaki korkular gerçek oluyor! Yatırımcılara flaş uyarı! 

Geçtiğimiz yılda örnekleri görülen merkez bankası dijital para birimlerinin kripto para birimlerinden daha güvenli bir alternatif meydana getireceği ve merkez bankalarını çevrimiçi geleceğe taşıyacağı öngörülüyor. 

Bir zamda ona geliyor! Fiyatı yüzde 40 artacak! İşte A101, ŞOK, Migros 22 Haziran 2022 fiyat listesi

Akaryakıta indirim müjdesi! Bu gece fiyatlar düşüyor! Opet, PO, Total, Shell ve BP 22 Haziran 2022 fiyat listesi...

İstanbul’da ekmek zammı durdurulamıyor! Ekmeğin fiyatı 10 TL’ye mi çıkacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön