18 / 05 / 2024

'Kripto varlık fiyatları neden düşüyor? Borsa neden yükseliyor?'

 'Kripto varlık fiyatları neden düşüyor? Borsa neden yükseliyor?'

Kripto varlıklardaki düşüş sürerken borsadaki yükseliş ise dalgalı bir şekilde devam ediyor. Ekonomist Uğur Gürses, bu iki yapıda da şu anda saadet zincirine benzer bir yapının oluştuğunu ve finansal okur yazarlığı olmayan yeni yatırımcı profilinin büyük balinalara yem olduğunu dile getirdi.



Borsa İstanbul'un negatif reel faiz ortamında yeni girişlerle belli hisselerde saadet zinciri yapısı sergilediğini belirten t24 Yazarı Uğur Gürses, TL mevduat, Hazine bonosu, döviz kuruna dayalı enstrümanların tamamının ekonomik temellerden uzak biçimde kamu gücü ile yapay biçimde kontrol altında tutulduğu ileri sürdü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön