18 / 04 / 2024

Kritik gün geldi çattı! Asgari ücret, memur ve emekli zammı belli oluyor

Kritik gün geldi çattı! Asgari ücret, memur ve emekli zammı belli oluyor

Memur, emekli ve asgari ücretlinin alacağı zammı belirleyecek en kritik parametrelerden biri de enflasyon rakamları oluyor. Bugün TÜİK, mayıs ayı enflasyon verilerini paylaşacak. İşte tüm detaylar...



Mayıs ayı enflasyon verileri bugün saat 10.00’da duyurulacak. Ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentisi ortalaması yüzde 0.07, yıllık enflasyonun yüzde 39.62’ye ineceği tahmin edilmekte. 

Bir önceki ay açıklanan nisan ayı enflasyon oranları yıllık yüzde 43.68 olarak açıklanmıştı. Aylık bazda artış oranı yüzde 2.39 olarak kaydedilmişti. 

Temmuz ayı yaklaşırken enflasyon verileri yakın takipte. 5 aylık enflasyon oranının yarın belli olmasıyla birlikte memur, emekli ve asgari ücrete yapılacak olan zamlar netleşmeye başlayacak.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön