25 / 04 / 2024

Kriz, Tayland'da otel sattırıyor!

Kriz, Tayland'da otel sattırıyor!

Küresel kriz turizm cenneti Tayland'ı da derinden etkiledi



Uygun fiyatları, cazip doğası ve tropik iklimiyle özellikle Avustralyalı ve Amerikalı turistlerin gözdesi olan Tayland'ın başkenti Bangkok'ta en az 22 otelin satılık olduğu bildirildi.

Ülkedeki ünlü bir emlak şirketinin genel müdürü olan Patima Jirapaet'in verdiği bilgiye göre bu otellerin toplam değeri 500 milyon doları buluyor. Yetkili çoğu otel için alıcıların bulunduğunu fakat pazarlık yapmak için fiyatlarının biraz daha düşmesinin beklendiğini ifade etti.

Jirapaet ekonomik krizin Tayland'ı derinden etkilediğini hatırlatarak, "Ülkeye gelen turist sayısında da, yerel turist sayısında da çok ciddi bir düşüş var. Buna dayanamayan bazı oteller satılığa çıktı. Bazıları da uluslararası zincire üye olmanın avantajlarıyla ayakta durmaya çalışıyor. Bazı otel sahipleri de diğer işlerinden sağladıkları kârla otellerini sübvanse etmeye çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Yıl sonundan itibaren ekonomide canlanma beklediklerini ifade eden Jirapaet, "Yatırımcılar bu fırsatı iyi değerlendirmeli.' dedi. Jirapaet satışların sadece Bangkok'la sınırlı olmadığını, şirketinin Kamboçya'da da birkaç oteli satmakla görevlendirildiğini söyledi.
Sabah


Geri Dön