25 / 04 / 2024

Krizden etkilenmeyen gayrimenkul piyasasında İstanbul!

Krizden etkilenmeyen gayrimenkul piyasasında İstanbul!

Son bir yıl içerisinde dövizdeki artış ve faizlerdeki yükseliş sebebi ile durağanlaşan hatta gerileyen gayrimenkul piyasasından en az etkilenen illerin başında İstanbul geliyor...



İstanbul, dövizdeki artış ve faizlerdeki yükseliş sebebi ile durağanlaşan hatta gerileyen gayrimenkul piyasasından en az etkilenen illerin başında geliyor. 

İstanbul'un özellikle Kuzey Marmara Otobanı ve İstanbul Havalimanı'nı takiben batısına doğru ilerleyen ilçelerinde gayrimenkul piyasası pek çok sektörden ve yatırımdan daha hızlı hareket etmeye ve değerlenmeye devam ediyor. Bu hattı takiben İstanbul Havalimanı civarında olan Arnavutköy başta olmak üzere Çatalca ve Silivri ilçeleri de alım ve satımların yoğun olduğu mevkiler arasında yer alıyor.

Krizden etkilenmeyen gayrimenkul piyasasında İstanbul!

Bu bölgelerde önceki yıllara göre gayrimenkul fiyatları büyük bir artış göstermedi ancak özellikle arazi fiyatlarında belirli bir artış oldu. Önümüzdeki aylarda tamamlanması beklenen ve İstanbul'un doğu ucu ile batısını Edirne ve Çanakkale'ye kadar bağlayıp uzatacak olan Kuzey Marmara Otobanı ile birlikte bu hattın civarındaki arazi fiyatlarında olumsuz ekonomik gelişmelere rağmen fiyat artışı devam ediyor. Türkiye'deki faiz artışları sebebi ile her ne kadar yerli gayrimenkul yatırımcıları paralarını çekselerde döviz değerindeki artışlarla beraber yabancı yatırımcılar başta İstanbul ve az önce sıraladığımız bölgelerde gayrimenkul yatırımlarını giderek arttırmaktalar. Başta Katar, İran, Irak ve Suudi Arabistan vatandaşları bu bölgelerde yoğun olarak yatırım yapan ilk ülkeler arasında yer alıyor.

Krizden etkilenmeyen gayrimenkul piyasasında İstanbul!

Artık önümüzdeki 10 yıl içerisinde İstanbul'un doğusundan batısına hatta bir ucundan Edirne diğer bir ucundan Çanakkale'ye kadar tüm hatları konutlaşacak ve gelişecek olup ne yazık ki bu gelişimde de yabancı yatırımcıların payı da söz konusu olacak.


Geri Dön